Soms heb je gewoon wel ergens eens zin in. Nou ik had zin om een cake te bakken. Maar een gewone cake is ook maar een gewone cake en dus maakte ik deze chocolade caramel-fudge cake.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 150 graden
Neem het pak Koopmans fijne cake erbij en volg de instructies die op het pak staan om het cakebeslag te maken. Zet hem daarna in de oven en bak hem af in ongeveer een uurtje. Ik gebruik voor de cake vorm een siliconenvorm, deze kun je makkelijk eraf halen en hij is zo weer schoon. Terwijl de cake afkoelt maken we de karamel-fudge.
Pak een schaal erbij en zorg ervoor dat je deze in een pan kunt doen om de caramel-fudge au-bain-marie te verwarmen. Doe eerst de koffiemelk in de schaal en vervolgens doe je de stukken Lonka caramel-fudge erbij. Dit zijn zachte stukken caramel. Roer nu rustig de stukjes karamel door de koffiemelk en laat ze dus au-bain-marie smelten tot één vloeibaar geheel. Dit gaat sneller dan je denkt.
De topping maken:
Neem een rooster van de oven erbij en leg hieronder een vel bakpapier. Zet daarna de cake op het rooster en giet de gesmolten caramel-fudge op de cake. Als je cake te bol staat door het bakken neem dan een mes erbij en snij hem wat platter. De karamel-fudge kan aan de zijkanten er een beetje langs glijden daarvoor ligt het bakpapier eronder. Zet vervolgens de cake in de koelkast om de karamel-fudge te laten opstijven. Zeker wel een minuutje of 10/15.
In een andere schaal laat je ook de chocolade smelten en mix je de smaken goed door elkaar. Bij het bak-schap in de supermarkt heb je tegenwoordig ook speciale smeltchocolade die smelt nog makkelijker.
Dan neem je ten slotte de cake uit de koelkast erbij en zet je hem weer op het rooster met bakpapier eronder. Giet daarna de chocolade over de cake en met een spatel of mes smeer je voorzichtig ook de zijkanten goed in. Zet hem nog even in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.