Chocolade caramel-fudge cake

Chocolade caramel-fudge cake

Soms heb je gewoon wel ergens eens zin in. Nou ik had zin om een cake te bakken. Maar een gewone cake is ook maar een gewone cake en dus maakte ik deze chocolade caramel-fudge cake. En lekker dat hij is joh! In dit recept heb ik de ingrediënten gekocht en ben ik niet zelf aan het rommelen gegaan met cake-recepten en zelf caramel-fudge maken. Dit zou het anders heel veel langer laten duren en ook heel veel moeilijker. Ik kan best zeggen dat ik aardig kan koken maar zoiets als caramel-fudge maken neemt heel wat tijd in beslag. Daarmee zou deze overheerlijke cake niet zo snel op tafel staan en zou ook niet iedereen die mij volgt het recept willen maken. We gaan dus voor caramel-fudge uit de winkel en cake uit een pak. cake recept

En dit heb je nodig voor één Chocolade caramel-fudge cake:

Chocolade caramel-fudge cake
 • 1 pak Koopmans fijne cake
 • 1 zak Lonka caramel fudge
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram melkchocolade
 • 2 tot 3 eetlepels koffiemelk

En zo maak je de Chocolade caramel-fudge cake:

-Verwarm je oven op 150 graden

-Neem het pak Koopmans fijne cake erbij en volg de instructies die op het pak staan om het cakebeslag te maken. Zet hem daarna in de oven en bak hem af in ongeveer een uurtje. Ik gebruik voor de cake vorm een siliconenvorm, deze kun je makkelijk eraf halen en hij is zo weer schoon. Terwijl de cake afkoelt maken we de karamel-fudge.

-Pak een schaal erbij en zorg ervoor dat je deze in een pan kunt doen om de caramel-fudge au-bain-marie te verwarmen. Doe eerst de koffiemelk in de schaal en vervolgens doe je de stukken Lonka caramel-fudge erbij. Dit zijn zachte stukken caramel. Roer nu rustig de stukjes karamel door de koffiemelk en laat ze dus au-bain-marie smelten tot één vloeibaar geheel. Dit gaat sneller dan je denkt.

De topping maken voor de Chocolade caramel-fudge cake:

-Neem een rooster van de oven erbij en leg hieronder een vel bakpapier. Zet daarna de cake op het rooster en giet de gesmolten caramel-fudge op de cake. Als je cake te bol staat door het bakken neem dan een mes erbij en snij hem wat platter. De karamel-fudge kan aan de zijkanten er een beetje langs glijden daarvoor ligt het bakpapier eronder. Zet vervolgens de cake in de koelkast om de karamel-fudge te laten opstijven. Zeker wel een minuutje of 10/15.

-In een andere schaal laat je ook de chocolade smelten en mix je de smaken goed door elkaar. Bij het bak-schap in de supermarkt heb je tegenwoordig ook speciale smeltchocolade die smelt nog makkelijker.

-Dan neem je ten slotte de cake uit de koelkast erbij en zet je hem weer op het rooster met bakpapier eronder. Giet daarna de chocolade over de cake en met een spatel of mes smeer je voorzichtig ook de zijkanten goed in. Zet hem nog even in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.

Chocolade caramel-fudge cake

Chocolade caramel-fudge cake

Soms heb je gewoon wel ergens eens zin in. Nou ik had zin om een cake te bakken. Maar een gewone cake is ook maar een gewone cake en dus maakte ik deze chocolade caramel-fudge cake.
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: chocolade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 1 pak Koopmans fijne cake
 • 1 zak Lonka caramel fudge
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram melkchocolade
 • 2 tot 3 eetlepels koffiemelk

En zo maak je het:

 • Verwarm je oven voor op 150 graden
 • Neem het pak Koopmans fijne cake erbij en volg de instructies die op het pak staan om het cakebeslag te maken. Zet hem daarna in de oven en bak hem af in ongeveer een uurtje. Ik gebruik voor de cake vorm een siliconenvorm, deze kun je makkelijk eraf halen en hij is zo weer schoon. Terwijl de cake afkoelt maken we de karamel-fudge.
 • Pak een schaal erbij en zorg ervoor dat je deze in een pan kunt doen om de caramel-fudge au-bain-marie te verwarmen. Doe eerst de koffiemelk in de schaal en vervolgens doe je de stukken Lonka caramel-fudge erbij. Dit zijn zachte stukken caramel. Roer nu rustig de stukjes karamel door de koffiemelk en laat ze dus au-bain-marie smelten tot één vloeibaar geheel. Dit gaat sneller dan je denkt.

De topping maken:

 • Neem een rooster van de oven erbij en leg hieronder een vel bakpapier. Zet daarna de cake op het rooster en giet de gesmolten caramel-fudge op de cake. Als je cake te bol staat door het bakken neem dan een mes erbij en snij hem wat platter. De karamel-fudge kan aan de zijkanten er een beetje langs glijden daarvoor ligt het bakpapier eronder. Zet vervolgens de cake in de koelkast om de karamel-fudge te laten opstijven. Zeker wel een minuutje of 10/15.
 • In een andere schaal laat je ook de chocolade smelten en mix je de smaken goed door elkaar. Bij het bak-schap in de supermarkt heb je tegenwoordig ook speciale smeltchocolade die smelt nog makkelijker.
 • Dan neem je ten slotte de cake uit de koelkast erbij en zet je hem weer op het rooster met bakpapier eronder. Giet daarna de chocolade over de cake en met een spatel of mes smeer je voorzichtig ook de zijkanten goed in. Zet hem nog even in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Chocolade caramel-fudge cake

Wanneer het koffietijd is snij je een lekkere dikke plak af en: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Chocolade caramel-fudge cake? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

cake recept

9 gedachten over “Chocolade caramel-fudge cake”

 1. Pingback: Chocolat chip cookies van kastanjemeel - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Paas kiekeboe cake met een verrassing - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept