Voor Keuken Kampioen mocht ik ook weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de saus, als je eerst alles in bakjes klaarzet is het makkelijk te mixen en weet je zeker dat je geen ingrediënt vergeet. Neem een kommetje erbij en doe dus hierin alle ingrediënten voor de saus en mix het geheel goed door elkaar tot een mooie whiskysaus. Zet hem in de koelkast, deze kun je namelijk een paar dagen goed houden.
Neem de ijsbergsla erbij en snij deze in mooie fijne reepjes, je kunt ze nog even wassen en in een slacentrifuge goed droog maken.
Snij ook de citroen in vier parten en haal de pitjes eruit.
Neem daarna de zalmplakjes erbij en besmeer deze met de roomkaas, en rol er dan een mooi rolletje van.
Hak de krulpeterselie fijn en leg deze even apart.
Ten slotte neem je de glaasjes erbij en vul je deze eerst met wat ijsbergsla, daarna een paar eetlepels garnalen. Giet er voorzichtig wat whiskysaus in en garneer met het zalmrolletje en wat verse krulpeterselie.