
Garnalen cocktail met zalmrolletje
Voor Keuken Kampioen mocht ik ook weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok. Geen uren zweten in de keuken maar leuke en smakelijke receptjes. Voor dit voorgerechtje koos ik voor een klassieker met een twist: Garnalen cocktail met zalmrolletje. De saus in dit gerechtje bereiden we zelf en deze kun je makkelijk al één of twee dagen van te voren maken. Je bewaart hem in de koelkast en hij smaakt héérlijk.
Voor 4 personen Garnalen cocktail met zalmrolletje heb je nodig:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 1 krop ijsbergsla
- 1 citroen
- een bosje verse krulpeterselie
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels whiskey
- 1 theelepel worcetershire saus
- mespunt cayenne peper
- 1 pak plakjes gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas/ boursin
En zo maak je dit voorgerechtje Garnalen cocktail met zalmrolletje:

-We maken eerst de saus, als je eerst alles in bakjes klaarzet is het makkelijk te mixen en weet je zeker dat je geen ingrediënt vergeet. Neem een kommetje erbij en doe dus hierin alle ingrediënten voor de saus en mix het geheel goed door elkaar tot een mooie whiskysaus. Zet hem in de koelkast, deze kun je namelijk een paar dagen goed houden.
-Neem de ijsbergsla erbij en snij deze in mooie fijne reepjes, je kunt ze nog even wassen en in een slacentrifuge goed droog maken.
-Snij ook de citroen in vier parten en haal de pitjes eruit.
-Neem daarna de zalmplakjes erbij en besmeer deze met de roomkaas, en rol er dan een mooi rolletje van.
-Hak de krulpeterselie fijn en leg deze even apart.
Ten slotte neem je de glaasjes erbij en vul je deze eerst met wat ijsbergsla, daarna een paar eetlepels garnalen. Giet er voorzichtig wat whiskysaus in en garneer met het zalmrolletje en wat verse krulpeterselie.

Garnalen cocktail met zalmrolletje
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 1 krop ijsbergsla
- 1 citroen
- 1 bosje verse krulpeterselie
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels whiskey
- 1 theelepel worcetershire saus
- 1 mespunt cayenne peper
- 1 pak plakjes gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas/ boursin
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus, als je eerst alles in bakjes klaarzet is het makkelijk te mixen en weet je zeker dat je geen ingrediënt vergeet. Neem een kommetje erbij en doe dus hierin alle ingrediënten voor de saus en mix het geheel goed door elkaar tot een mooie whiskysaus. Zet hem in de koelkast, deze kun je namelijk een paar dagen goed houden.
- Neem de ijsbergsla erbij en snij deze in mooie fijne reepjes, je kunt ze nog even wassen en in een slacentrifuge goed droog maken.
- Snij ook de citroen in vier parten en haal de pitjes eruit.
- Neem daarna de zalmplakjes erbij en besmeer deze met de roomkaas, en rol er dan een mooi rolletje van.
- Hak de krulpeterselie fijn en leg deze even apart.
- Ten slotte neem je de glaasjes erbij en vul je deze eerst met wat ijsbergsla, daarna een paar eetlepels garnalen. Giet er voorzichtig wat whiskysaus in en garneer met het zalmrolletje en wat verse krulpeterselie.
Garnalen cocktail met zalmrolletje
En zo hebben we ons eerste gerecht voor het Kerstdiner klaar, niet moeilijk toch? Heerlijk happen en smakelijke Kerstdagen!
Pingback: Frisse mango margarita cocktail met tequila - Heerlijke Happen
Pingback: Pakjesavond pannenkoeken met speculaaskruiden - Heerlijke Happen
prachtige recepten die ik niet mag eten.
Ik heb een dodelijk allergie voor schaal en schelp dieren. Dus die eet ik al 40 jaar niet .
Dezelfde gerechten zonder schaal of schelpdier .Wat kunnen jullie hiermee ??????
Prettige feestdagen en blijf gezond.
Wim Eweg
Gebruik kipfilet, gebakken en kleine stukjes snijden, met dezelfde saus