Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en verhit deze goed. Voeg daarna wat bakboter toe en wanneer deze schuimt doe je het vlees in de pan en bak je het mooi om en om bruin.
Blus het vlees af met het flesje bokbier, wanneer het vlees niet onderstaat kun je nog wat runderbouillon ( van blokje) toevoegen. Doe er daarna het laurierblad, een paar jeneverbessen en de kruidnagel bij. Deksel op de pan en nu rustig drie uur laten stoven.
De tamme kastanjes zitten in een schil en deze moet er af. Neem de kastanjes erbij en zet met een scherp mes in de bolle kant van de kastanjes een kruis. Neem een pan met ruim kokend water erbij en doe de kastanjes erin. Laat zo tien minuten koken. Giet af en laat even uitlekken. En dan kun je ze schillen of pellen, doe dit wel als ze nog warm zijn want dan gaat het makkelijker. Zet ze daarna opzij in een bakje.
Maak de sjalotten schoon maar laat nog wel het kontje eraan zitten, doe deze sjalotten het laatste half uurtje van het stoven van het vlees in de pan erbij.
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin 3 eetlepels honing en 1 eetlepel olijfolie en roer dit door elkaar. Daarna doe je de gekookte kastanjes erbij en laat je ze op laag vuur karameliseren.
En dan als laatste snij je de witlotjes door het midden en bak je ze om en om in een pan tot ze een mooie kleur hebben.