Wagyu sucade met kastanjes en witlof

Na mijn bezoek aan de Halsebroek Wagyus boerderij kreeg ik een aantal stukken vlees mee naar huis om eens lekker mee te gaan experimenteren. I
Wagyu sucade met kastanjes

Wagyu sucade met kastanjes

Na mijn bezoek aan de Halsebroek Wagyus boerderij kreeg ik een aantal stukken vlees mee naar huis om eens lekker mee te gaan experimenteren. Ik kreeg bovendien verschillende stukken vlees van het wagyu rund mee. Zo zaten er ook een paar mooie stukken sucade vlees bij. En wat beter in deze koude tijden om er een lekkere stoof mee te maken? Deze wagyu sucade met kastanjes was daarom erg lekker. Zeker ook de gekrameliseerde kastanjes waren een mooie toevoeging aan dit recept. Het vlees was na drie uur stoven boterzacht en mooi bruin gekleurd door het bokbier wat ik gebruikt heb om het in te stoven.

Voor 2 personen Wagyu sucade met kastanjes heb je nodig:

Wagyu sucade met kastanjes
  • 2 mooie sucadelappen van Halsebroek Wagyus
  • 6 sjalotten
  • 1 flesje bokbier
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 zakje tamme kastanjes
  • honing
  • olijfolie
  • braad/bakboter
  • larierblad
  • jeneverbessen
  • 1 kruidnagel

En zo maak je de Wagyu sucade met kastanjes:

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en verhit deze goed. Voeg daarna wat bakboter toe en wanneer deze schuimt doe je het vlees in de pan en bak je het mooi om en om bruin.

-Blus het vlees af met het flesje bokbier, wanneer het vlees niet onderstaat kun je nog wat runderbouillon ( van blokje) toevoegen. Doe er daarna het laurierblad, een paar jeneverbessen en de kruidnagel bij. Deksel op de pan en nu rustig drie uur laten stoven.

-De tamme kastanjes zitten in een schil en deze moet er af. Neem de kastanjes erbij en zet met een scherp mes in de bolle kant van de kastanjes een kruis. Neem een pan met ruim kokend water erbij en doe de kastanjes erin. Laat zo tien minuten koken. Giet af en laat even uitlekken. En dan kun je ze schillen of pellen, doe dit wel als ze nog warm zijn want dan gaat het makkelijker. Zet ze daarna opzij in een bakje.

-Maak de sjalotten schoon maar laat nog wel het kontje eraan zitten, doe deze sjalotten het laatste half uurtje van het stoven van het vlees in de pan erbij.

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin 3 eetlepels honing en 1 eetlepel olijfolie en roer dit door elkaar. Daarna doe je de gekookte kastanjes erbij en laat je ze op laag vuur karameliseren.

-En dan als laatste snij je de witlotjes door het midden en bak je ze om en om in een pan tot ze een mooie kleur hebben.

Wagyu sucade met kastanjes

Wagyu sucade met kastanjes

Na mijn bezoek aan de Halsebroek Wagyus boerderij kreeg ik een aantal stukken vlees mee naar huis om eens lekker mee te gaan experimenteren. I
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Wagyu
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 2 mooie sucadelappen van Halsebroek WagyusFrancine Bij Halsebroek Wagyus
  • 6 sjalotten
  • 1 flesje bokbier
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 zakje tamme kastanjes
  • honing
  • olijfolie
  • braad/bakboter
  • laurierblad
  • jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en verhit deze goed. Voeg daarna wat bakboter toe en wanneer deze schuimt doe je het vlees in de pan en bak je het mooi om en om bruin.
  • Blus het vlees af met het flesje bokbier, wanneer het vlees niet onderstaat kun je nog wat runderbouillon ( van blokje) toevoegen. Doe er daarna het laurierblad, een paar jeneverbessen en de kruidnagel bij. Deksel op de pan en nu rustig drie uur laten stoven.
  • De tamme kastanjes zitten in een schil en deze moet er af. Neem de kastanjes erbij en zet met een scherp mes in de bolle kant van de kastanjes een kruis. Neem een pan met ruim kokend water erbij en doe de kastanjes erin. Laat zo tien minuten koken. Giet af en laat even uitlekken. En dan kun je ze schillen of pellen, doe dit wel als ze nog warm zijn want dan gaat het makkelijker. Zet ze daarna opzij in een bakje.
  • Maak de sjalotten schoon maar laat nog wel het kontje eraan zitten, doe deze sjalotten het laatste half uurtje van het stoven van het vlees in de pan erbij.
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin 3 eetlepels honing en 1 eetlepel olijfolie en roer dit door elkaar. Daarna doe je de gekookte kastanjes erbij en laat je ze op laag vuur karameliseren.
  • En dan als laatste snij je de witlotjes door het midden en bak je ze om en om in een pan tot ze een mooie kleur hebben.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wagyu sucade met kastanjes

Pak de borden erbij en schep het vlees op het bord, voeg de kastanjes en de gebakken witlof en sjalotten toe en serveer met een mooie rode wijn: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Wagyu sucade met kastanjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

9 gedachten over “Wagyu sucade met kastanjes en witlof”

  1. Pingback: Francine Bij Halsebroek Wagyus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kastanje champignonsoep met Irish beef - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept