Pompoen. Het seizoen is weer “aan”, overal volop verkrijgbaar in mooie kleuren en lekkere smaken. Ik zag laatst zelfs op het nieuws dat pompoenen een enorme groei maken vooral door de thuis consumptie.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Neem dan je flespompoen erbij en met een scherp mes snij je deze door het midden. Met een lepel schap je de pitten eruit. Pak dan een mesje erbij en snij een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Vervolgens schep je nog wat extra vruchtvlees eruit zodat er genoeg ruimte is voor de kaas.Flespompoen uit de oven
De restanten van de pompoen kun je bewaren voor een soepje en eventueel invriezen. Weggooien is natuurlijk zonde!
Pak de rol geitenkaas erbij en snij deze in 10 plakken.
Leg de pompoen op een bakblik bekleed met bakpapier, je kunt met aluminiumfolie een prop maken en hier de pompoen opdrukken. Zo blijft hij stabiel liggen. Strooi eerst wat zout over het vruchtvlees van de pompoen en leg vervolgens de Flespompoen uit de ovenplakjes geitenkaas in de pompoen.
Neem de slagroom erbij en schenk deze voorzichtig in de holte tot net onder het randje. Strooi dan de knoflook, persillade, peper en tijm over de kaas en zet hem in de oven.
De pompoen moet ongeveer een uur in de oven. Prik met een mes in het vruchtvlees om te zien of het zacht is, anders nog heel even laten staan.