Flespompoen uit de oven

Flespompoen uit de oven

Flespompoen uit de oven

Pompoen. Het seizoen is weer “aan”, overal volop verkrijgbaar in mooie kleuren en lekkere smaken. Ik zag laatst zelfs op het nieuws dat pompoenen een enorme groei maken vooral door de thuis consumptie. In restaurants weten ze dan blijkbaar toch niet helemaal wat ze met die harde grote jongens aanmoeten. Een fijne manier van koken met deze flespompoen is in de oven. Gewoon klaarmaken, in de oven zetten en een uur later lekker smullen. Ondertussen tijd zat voor andere dingen, hoe makkelijk is dat? Dit recept met flespompoen uit de oven is dus totaal niet ingewikkeld maar heeft super veel smaak. Je moet wel van geitenkaas houden, maar deze kun je eventueel wel aanpassen met een andere kaas.

Voor 1 pompoen heb je nodig:Flespompoen uit de oven

  • 1 flespompoen
  • 1 rol geitenkaas
  • 200 ml slagroom ongeslagen
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • verse tijm
  • peper/zout
  • 2 el persillade

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

-Neem dan je flespompoen erbij en met een scherp mes snij je deze door het midden. Met een lepel schap je de pitten eruit. Pak dan een mesje erbij en snij een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Vervolgens schep je nog wat extra vruchtvlees eruit zodat er genoeg ruimte is voor de kaas.Flespompoen uit de oven

-De restanten van de pompoen kun je bewaren voor een soepje en eventueel invriezen. Weggooien is natuurlijk zonde!

-Pak de rol geitenkaas erbij en snij deze in 10 plakken.

-Leg de pompoen op een bakblik bekleed met bakpapier, je kunt met aluminiumfolie een prop maken en hier de pompoen opdrukken. Zo blijft hij stabiel liggen. Strooi eerst wat zout over het vruchtvlees van de pompoen en leg vervolgens de Flespompoen uit de ovenplakjes geitenkaas in de pompoen.

-Neem de slagroom erbij en schenk deze voorzichtig in de holte tot net onder het randje. Strooi dan de knoflook, persillade, peper en tijm over de kaas en zet hem in de oven.

Flespompoen uit de ovenFlespompoen uit de oven

De pompoen moet ongeveer een uur in de oven. Prik met een mes in het vruchtvlees om te zien of het zacht is, anders nog heel even laten staan. Ik serveerde deze pompoen met een heerlijk stukje eendenborst en een goed glas rode wijn: Heerlijk Happen!

3 gedachten over “Flespompoen uit de oven”

  1. Pingback: Crown prince pompoen met romanesco - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Zelf een potje persillade maken - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Creepy eye Halloweentoetje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.