De pastinaak heeft een rijke geschiedenis. Zo aten de oude Grieken en Romeinen deze groente al. Hij vindt zijn oorsprong in het Middellandse zeegebied.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de pastinaken erbij en schil deze, daarna snij je ze in kleine stukken. Schil de uien en snipper deze. De biet moet je ook even schillen en dan in stukken snijden net als de prei.
Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat olijf olie, doe eerst de gesnipperde ui erin en laat deze glazig worden. Voeg dan de eetlepels kerrie en kurkuma toe en bak even mee.
Voeg de rest van de groenten en de uitgeperste knoflooktenen toe en roer alles goed door elkaar en laat het geheel zo’n vijf minuten smoren. Breng daarna op smaak met zout en peper en voeg de bouillon toe.
Laat de groenten twintig minuten op zacht vuur koken zodat ze lekker zacht worden.
Voeg als laatste wat verse peterselie toe en pak je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. bewaar wat peterselie om de soep mee te decoreren.