Pastinaak kerrie soep

Pastinaak kerrie soep

Pastinaak kerrie soep

De pastinaak heeft een rijke geschiedenis. Zo aten de oude Grieken en Romeinen deze groente al. Hij vindt zijn oorsprong in het Middellandse zeegebied. Net als venkel heeft de pastinaak een beetje een anijs-achtige smaak. In meerdere landen is hij vervangen door de aardappel maar je kunt er dus ook een heerlijke stamppot mee maken. In dit recept maken we een pastinaak kerrie soep. De smaak van kerrie gaat goed samen met de smaak van de pastinaak. Omdat de wortel niet doodvriest tijdens de winter kan hij dus de hele winter door geoogst worden.

Voor één flinke pan heb je nodig:

  • 4 pastinaken
  • 1 grote prei
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 grote gele biet
  • verse peterselie
  • 1000 ml groentenboullion
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je hem:

-Neem de pastinaken erbij en schil deze, daarna snij je ze in kleine stukken. Schil de uien en snipper deze. De biet moet je ook even schillen en dan in stukken snijden net als de prei.

-Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat olijf olie, doe eerst de gesnipperde ui erin en laat deze glazig worden. Voeg dan de eetlepels kerrie en kurkuma toe en bak even mee.

-Voeg de rest van de groenten en de uitgeperste knoflooktenen toe en roer alles goed door elkaar en laat het geheel zo’n vijf minuten smoren. Breng daarna op smaak met zout en peper en voeg de bouillon toe.

-Laat de groenten twintig minuten op zacht vuur koken zodat ze lekker zacht worden.

-Voeg als laatste wat verse peterselie toe en pak je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. bewaar wat peterselie om de soep mee te decoreren.

Pastinaak kerrie soep

Deze stevige soep is prima als hoofdmaaltijd te eten met wat lekkere soepstengels erbij of een afgebakken broodje: Heerlijk happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.