Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pel eerst alle uien en snijd deze vervolgens in grove stukken.
Neem een stoofpan erbij en smelt hierin de boter. Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Doe het vlees in de pan en bak het tot het een mooie bruine kleur heeft. Strooi er dan het zout, de peper en de bloem overheen en roer dit even door. Kieper dan alle uien in de stoofpan erbij en bak deze even een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en blus het af met 500 ml lauwwarm water. Zorg dat het vlees helemaal onder staat.
Neem alle specerijen erbij en voeg deze toe aan het hacheevlees en ook de azijn schenk je erbij.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens de pan op een stoofpitje met het deksel schuin op de pan. Ik heb het vlees ruim vier uur laten staan.
De rode kool:
Net voor het laatste uur stoven begint maak je de rode kool. Snijd de kern uit de kool weg en vervolgens snij/hak je de kool in fijne stukjes. Snipper de rode ui.
Neem een stoofpan met dikke bodem erbij en doe de boter erin, fruit hier de ui in aan en voeg dan de kool, de kruidnagels, en het bessensap toe. Roer het geheel goed door elkaar en verhit het geheel goed. Daarna kan ook deze pan op een stoofpitje en laat het geheel rustig gaar stoven.
Twintig minuten voor het einde kook je de aardappels gaar en schil je de appels en snijd je deze in kleine blokjes. Voeg deze aan het vlees toe en laat ze het laatste stukje even meestoven.
Haal ten slotte alle specerijen uit de pannen.
Heerlijk Happen!
Tip: Je kunt in sommige reform winkels van die theezakjes kopen waarin je de kruiden kunt doen zodat ze bij elkaar blijven. Dan hoef je op het einde niet alles eruit te vissen.