appeltjes hachee met rode kool

Appeltjes hachee met rode kool

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wintertijd: een uitstekende tijd voor stoofvlees! En natuurlijk kennen we allemaal hachee. Een parel uit de Hollandsche keuken. Eigenlijk zijn veel stoofgerechten ontstaan uit de tijd dat vlees erg duur was en niet altijd voorradig was. De mooiste stukken vlees werden alleen maar door de adel gegeten. Door zoete of zure vloeistoffen aan het vlees toe toevoegen werd het mindere stuk vlees malser. Zeker als je het dan ook nog eens een aantal uur laat stoven. Dit recept appeltjes hachee met rode kool heb ik ook een uur of vier laten stoven. Het vlees was daardoor dus ook boterzacht en heerlijk gekruid door alle specerijen die ik erin verwerkt heb.

Appeltjes hachee met rode kool

En zo maak je het:

-Pel eerst alle uien en snijd deze vervolgens in grove stukken.

-Neem een stoofpan erbij en smelt hierin de boter. Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Doe het vlees in de pan en bak het tot het een mooie bruine kleur heeft. Strooi er dan het zout, de peper en de bloem overheen en roer dit even door. Kieper dan alle uien in de pan erbij en bak deze even een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en blus het af met 500 ml lauwwarm water. ( dit kan dus ook iets meer dan 500ml zijn, afhankelijk van de grootte van je pan). Zorg dat het vlees helemaal onder staat.

Appeltjes hachee met rode kool

-Neem alle specerijen erbij en voeg deze toe aan de hachee en ook de azijn. Je kunt in sommige reformwinkels van die lege theezakjes kopen waarin je de kruiden kunt doen zodat ze bij elkaar blijven. Dan hoef je op het einde niet alles eruit te vissen.

-Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens de pan op een stoofpitje met het deksel schuin op de pan. Ik heb het vlees ruim vier uur laten staan en daardoor was het super mals.

De rode kool klaarmaken:

-Net voor het laatste uur stoven begint maak je de rode kool. Snijd de kern uit de kool weg en vervolgens snij/hak je de kool in fijne stukjes. Snipper de rode ui.

-Neem een pan met dikke bodem erbij en doe hierin de boter, fruit hier de ui in aan en voeg dan de kool, de kruidnagels, en het bessensap toe. Roer het geheel goed door elkaar en verhit het geheel goed. Daarna kan ook deze pan op een stoof pitje en laat het geheel rustig gaar stoven.

-Twintig minuten voor het einde kook je de aardappels gaar en schil je de appels en snijd je deze in kleine blokjes. Voeg deze aan het vlees toe en laat ze het laatste stukje even meestoven.

-Haal ten slotte alle specerijen uit de pannen.

Recept appeltjes hachee met rode kool

Pak dan de borden erbij en serveer het geheel.

Appeltjes hachee met rode kool

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Appeltjes hachee met rode kool

Appeltjes hachee met rode kool

Wintertijd een uitstekende tijd voor stoofvlees. En natuurlijk kennen we allemaal hachee. Een parel uit de Hollandsche keuken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappelen, hachee, rode kool, ui
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 805kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 kilo hachee vlees - ribstukken mag ook
 • 12 vastkokende aardappels
 • 50 gram roomboter
 • 3 el bloem
 • 3 el azijn
 • 1 chilipoeder
 • 6 grote uien - in grove stukken gesneden
 • 2 appels - in kleine bokjes gesneden

Voor de rode kool:

Kruiden en specerijen voor de hachee:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Pel eerst alle uien en snijd deze vervolgens in grove stukken.
 • Neem een stoofpan erbij en smelt hierin de boter. Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Doe het vlees in de pan en bak het tot het een mooie bruine kleur heeft. Strooi er dan het zout, de peper en de bloem overheen en roer dit even door. Kieper dan alle uien in de stoofpan erbij en bak deze even een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en blus het af met 500 ml lauwwarm water. Zorg dat het vlees helemaal onder staat.
 • Neem alle specerijen erbij en voeg deze toe aan het hacheevlees en ook de azijn schenk je erbij.
 • Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens de pan op een stoofpitje met het deksel schuin op de pan. Ik heb het vlees ruim vier uur laten staan.

De rode kool:

 • Net voor het laatste uur stoven begint maak je de rode kool. Snijd de kern uit de kool weg en vervolgens snij/hak je de kool in fijne stukjes. Snipper de rode ui.
 • Neem een stoofpan met dikke bodem erbij en doe de boter erin, fruit hier de ui in aan en voeg dan de kool, de kruidnagels, en het bessensap toe. Roer het geheel goed door elkaar en verhit het geheel goed. Daarna kan ook deze pan op een stoofpitje en laat het geheel rustig gaar stoven.
 • Twintig minuten voor het einde kook je de aardappels gaar en schil je de appels en snijd je deze in kleine blokjes. Voeg deze aan het vlees toe en laat ze het laatste stukje even meestoven.
 • Haal ten slotte alle specerijen uit de pannen.
 • Heerlijk Happen!
Tip: Je kunt in sommige reform winkels van die theezakjes kopen waarin je de kruiden kunt doen zodat ze bij elkaar blijven. Dan hoef je op het einde niet alles eruit te vissen.
 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Appeltjes hachee met rode kool

3 gedachten over “Appeltjes hachee met rode kool”

 1. Pingback: Gegrilde witte kool met kerriesaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept