Er zijn een aantal klassiekers die gewoon niet kunnen ontbreken met de kerst. Lekker genieten met de familie aan tafel en samen smullen van heerlijke gerechten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.
Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.
Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.
Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.
Het chocolade laagje
Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.
Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.
Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.