Week 51 weekvlog Heerlijke Happen

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist

Er zijn een aantal klassiekers die gewoon niet kunnen ontbreken met de kerst. Lekker genieten met de familie aan tafel en samen smullen van heerlijke gerechten. Coop Supermarkten lanceerden dit jaar een hele leuke kerstactie maar daar later meer over. De uitdaging die ik kreeg was om met stoofpeertjes aan de slag te gaan en hier een hele nieuwe twist aan te geven. Natuurlijk kennen we allemaal de mooie rode peertjes met hun warme gloed. Gestoofd met heerlijk geurende kruiden en specerijen. Ik ging hiermee aan de slag en maakte deze kerstklassieker stoofpeertjes met een twist. En ik kan jullie al verklappen dat de twist hem vooral zit in de wijn waarin ze gestoofd zijn. Dat is namelijk géén wijn, maar appelcider! En daarna gaan we aan de slag met chocolade en nougatine om deze peertjes om te toveren tot een fantastisch dessert.

Voor 10 peertjes heb je nodig:

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
Coop kerstklassieker met een twist
  • 10 stoofpeertjes
  • 3 flesjes appelcider
  • 1 zakje nougatine
  • 4 plakken witte chocolade van 100 gram
  • 4 plakken melk chocolade van 100 gram
  • 2 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels

En zo maak je deze kerstklassieker

-We gaan eerst beginnen met de peertjes. Neem een dunschiller erbij en schil de peertjes. Laat het stokje er wel aanzitten. Zorg dat je pan niet te groot is voor het aantal peertjes, ze mogen lekker zij aan zij in de pan zitten.

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist
Appelcider in de pan gieten

-Voeg alle specerijen aan de pan toe en giet er vervolgens de appelcider in. Zorg dat de peertjes helemaal onder staan.

-Breng de cider aan de kook en zet daarna de peertjes op een sudderplaatje en laat ze ongeveer een uur tot anderhalf uur stoven tot ze zacht zijn.

-Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Ze moeten niet meer nat zijn aan de buitenkant.

Het chocolade laagje

-Dan gaan we aan de slag met de chocolade. Ik heb de chocolade au-bain-marie gesmolten. Doe dit wel één voor één want de chocolade moet in de tussentijd eerst opstijven voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dus eerst wit en later pas de melk chocolade.

-Pak de peertjes erbij en dip deze in de kom met gesmolten witte chocolade. Hou ze vast aan het stokje en laat ze even boven de kom uitlekken. Zet ze vervolgens op een bordje bekleed met een stuk bakpapier. Daarna kunnen ze de koelkast in om op te stijven.

-Dit proces herhaal je nog een met de melkchocolade met het verschil dat je ze daarna gelijk op een schaaltje met nougatine zet. Omdat de chocolade dan nog vloeibaar is blijven de stukjes noot mooi plakken aan de peertjes.

Kerstklassieker stoofpeertjes met een twistKerstklassieker stoofpeertjes met een twist

En dan zijn ze klaar, je kunt ze bewaren in de koelkast tot het dessert opgediend gaat worden. Serveer met een lekkere appelcider en dan kan ik alleen maar zeggen: Heerlijk Happen.

Cadeautje voor jou: Een leuke winactie:

Maar wacht even want er is nóg meer! Jullie kunnen zelf ook aan de slag met een kerstklassieker met een twist! Verzin zelf een mooi recept en post deze op jouw sociale media met de #coopkerstklassieker en maak kans op een KitchenAid pan! Je kunt posten tot en met 28 december dus jullie hebben nog tijd zat! Wil je nog meer heerlijke Kerstklassiekers zien? Kijk dan even op de website van COOP.

Deze blog is geschreven in een betaalde samenwerking met COOP Supermarkten en Brandambassadors

1 gedachte over “Kerstklassieker stoofpeertjes met een twist”

  1. Pingback: Week 51 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *