Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een pan erbij en doe hierin een liter water. Breng aan de kook en doe hier de twee saffraandraadjes in. Als je ze erin doet zul je gelijk zien dat het water begint te kleuren. Hoe langer je het laat staan hoe geler het water wordt. Als de kleur naar je zin is haal je de draadjes eruit en doe je de rijst erbij en kook je deze volgens aanwijzing op het pak.
Terwijl je water geel kleurt week je de rozijntjes in wat warm water in een kommetje.
Snipper de ui en schil de appel. Deze snij je ook in kleine blokjes. Neem daarna een koekenpan erbij met een beetje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg hier de doperwtjes en uitgelekte rozijntjes aan toe en verwarm het geheel. Ik gebruikte doperwtjes uit de viezer. Deze ontdooien dan gewoon terwijl je het aan het opbakken bent.
Giet de rijst af en doe terug in de pan. Voeg alle ingrediënten uit de koekenpan toe en mix het geheel door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout.