een lekker hapje te komen wat goed op de borreltafel kan staan. Ik ging aan de slag met eigenlijk een twee-in-één recept. Want in het filodeeg hapje met feta dip hebben we twee kleine receptjes in één te pakken. In ieder geval lekker veel groente en alles goed op smaak natuurlijk!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de feta dip maken. Dat is super makkelijk en ook nog eens heel smaakvol! Pak een koekenpan erbij en doe hierin de zak gegrilde paprika. Deze is in 5 minuutjes ontdooid, vervolgens doe je deze in een keukenmachine. Hier voeg je de feta in grove stukken, het teentje knoflook en wat verse bieslook aan toe. Draai het geheel tot het een mooie gladde massa is geworden. Daarna kan het in een bakje met wat olijfolie erop en wat verse bieslook om te garneren.
De filodeeg hapjes
Ook hier geen hele ingewikkelde stappen. Doe de andere zak groenten in de koekenpan en voeg hier de spekjes aan toe. Bak het geheel tot de spekjes mooi gebakken zijn. Daarna snij je het geheel heel fijn op een snijplank.
Snij de groente met spekjes heel fijn
Zorg dat het filodeeg op tijd uit de vriezer is gehaald om te ontdooien. Daarna ga je vel voor vel de hapjes maken. Smeer het vel goed in met olijfolie. Dan leg je in de breedte wat van de groentemix en rol je het vel filodeeg strak op. Besmeer de rol rondom met olijfolie in en strooi er wat sesamzaadjes op.
In de oven
De rolletjes kunnen in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een minuutje of 30/35 tot ze mooi gekleurd zijn.