Van iets simpels iets heel lekkers maken? Dat kan met kip caprese met romige tagliatelle. Hier thuis zijn we dol op salade caprese en wat variatie daarin aanbrengen geeft weer een hele andere impuls aan dat recept.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Voor kip caprese met romige tagliatelle heb ik zelf verse pesto gemaakt. Hier vind je dat recept terug om het ook zelf te maken. En heb je daar even geen zin in koop dan een bakje in de supermarkt.
Maak de kipfilets schoon en leg ze dan in een ovenschaal. Strooi er wat peper en zout op en besmeer ze daarna met een mooie laag verse pesto. Snij vervolgens de tomaat en de mozzarella in plakken en leg deze op de pesto-laag. Nu kan hij de oven in. Ongeveer 20 minuutjes, de kaas is dan heerlijk gesmolten.Kip caprese met romige tagliatelle
Terwijl de kip in de oven staat maken we de saus. Pak een steelpannetje erbij en doe hier eerst de boter in. Laat deze smelten en voeg dan de bloem toe. Bak de bloem een minuutje of twee. Voeg dan al roerend de melk toe. Afhankelijk van hoe dik je je saus wilt hebben kun je eventueel wat meer melk toevoegen.
Snij de gorgonzola in kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe, hij zal langzaam smelten en geeft die heerlijke bekende geur af.
Kook de verse tagliatelle in 2 tot 3 minuutjes gaar en giet af. Je kunt wat olijfolie over de pasta druppelen om er voor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.
Wanneer ten slotte de kip klaar is pak je de borden erbij. Schep eerst wat tagliatelle op het bord en schep de saus erover. Leg de kip er bovenop en garneer met de balsamico crème en verse basilicumblaadjes: Heerlijk Happen!