Kip caprese met romige tagliatelle

Kip caprese met romige tagliatelle

Kip caprese met romige tagliatelle

Van iets simpels iets heel lekkers maken? Dat kan met dit gerechtje. Hier thuis zijn we dol op salade caprese en wat variatie daarin aanbrengen geeft weer een hele andere impuls aan dat recept. De romige saus maken we natuurlijk helemaal zelf. Hij krijgt een lekkere pittige smaak doordat we er gorgonzola in smelten. Een heerlijke haast boterachtige kaas uit Italië. Wist je dat er trouwens een stadje in de buurt van Milaan is dat daadwerkelijk gorgonzola heet? Het is niet helemaal duidelijk of daar ook daadwerkelijk deze kaas vandaan komt. Er zijn nu genoeg provincies die deze kaas maken. We gaan aan de slag met de kip caprese met romige tagliatelle.

Wil jij zien hoe het héle recept gemaakt is kijk dan hier , dan kun je gelijk de prachtige keuken van de klanten van Keuken Kampioen bekijken.

Voor 2 personen heb je nodig:Kip caprese met romige tagliatelle

  • 2 kipfilets
  • verse groene pesto
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • balsamico crème
  • verse tagliatelle
  • basilicum blaadjes
Voor de saus heb je nodig:
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 50 gram gorgonzola
  • 250 ml melk

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Voor dit recept heb ik zelf verse pesto gemaakt. Hier vind je dat recept terug om het ook zelf te maken. En heb je daar even geen zin in koop dan een bakje in de supermarkt.

-Maak de kipfilets schoon en leg ze dan in een ovenschaal. Strooi er wat peper en zout op en besmeer ze daarna met een mooie laag verse pesto. Snij vervolgens de tomaat en de mozzarella in plakken en leg deze op de pesto-laag. Nu kan hij de oven in. Ongeveer 20 minuutjes, de kaas is dan heerlijk gesmolten.Kip caprese met romige tagliatelle

-Terwijl de kip in de oven staat maken we de saus. Pak een steelpannetje erbij en doe hier eerst de boter in. Laat deze smelten en voeg dan de bloem toe. Bak de bloem een minuutje of twee. Voeg dan al roerend de melk toe. Afhankelijk van hoe dik je je saus wilt hebben kun je eventueel wat meer melk toevoegen.

-Snij de gorgonzola in kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe, hij zal langzaam smelten en geeft die heerlijke bekende geur af.

-Kook de verse tagliatelle in 2 tot 3 minuutjes gaar en giet af. Je kunt wat olijfolie over de pasta druppelen om er voor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.

Kip caprese met romige tagliatelleKip caprese met romige tagliatelle

Wanneer ten slotte de kip klaar is pak je de borden erbij. Schep eerst wat tagliatelle op het bord en schep de saus erover. Leg de kip er bovenop en garneer met de balsamico crème en verse basilicumblaadjes: Heerlijk Happen!

 

Dit recept is gemaakt voor de Keuken Kampioen in een betaalde samenwerking.