Een heerlijk valentijnstaartje om je lief mee te verrassen, moeilijker hoeft het niet te zijn toch?! En het maken van dit taartje is totaal niet ingewikkeld.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst het deeg maken. Pak je keukenmachine erbij en doe hierin eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en de boterblokjes. Mix dit tot je een korrelig geheel krijgt en voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het snufje zout toe. Zet de mixer weer aan en zo zie je voor je ogen een mooie deegbal ontstaan.
Neem een stuk vershoudfolie erbij en wikkel de bal daar in. Leg hem daarna voor een uur in de koelkast.
De hartjes maken
Na het uur haal je de bal uit de koelkast, leg hem op bakpapier en rol uit tot een plak van een halve cm dikte. Druk met je hartjes uitsteker 3 hartjes uit het deeg. Wat er overblijft kun je gebruiken voor kleinere zandkoekjes. Leg de hartjes weer voor een uur in de koelkast. ( Deze stap niet overslaan).
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Haal je hartjes uit de koelkast en bak ze in 12 tot 14 minuten in de oven. De randjes mogen een beetje goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
De slagroommix
Terwijl de hartjes aan het bakken zijn kunnen we de slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in de kom en mix op lage snelheid tot de poedersuiker helemaal verwerkt is, voeg daarna de slagroom toe en verhoog langzaam de snelheid tot je een heerlijke lobbige slagroommix hebt. Schep het in een grote spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
Leg als laatste de hartjes op een schaaltje en neem de spuitzak erbij. Knip een punt eraf en spuit ongeveer gelijke bolletjes over de rand. Bouw zo het taartje op met de drie lagen. Versier met lekkere chocolaatjes en snoepjes