Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Een heerlijk valentijnstaartje om je lief mee te verrassen, moeilijker hoeft het niet te zijn toch?! En het maken van dit taartje is totaal niet ingewikkeld. Wat wil een mens nog meer. De toefjes slagroom in dit recept zijn toch wel mijn “all time favorite” combi van mascarpone en slagroom. En dat blijkt bij jullie vaak ook, want één van de meest bekeken toetjes op mijn site is die met deze slagroomcombi. Eens kijken of dit heerlijke taartje dat recept van de troon kan stoten …. mascarpone recept

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen
Versier met allerlei lekkere stukjes fruit en snoepjes.

En zo maak je het Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen:

-We gaan eerst het deeg maken. Pak je keukenmachine erbij en doe hierin eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en de boterblokjes. Mix dit tot je een korrelig geheel krijgt en voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het snufje zout toe. Zet de mixer weer aan en zo zie je voor je ogen een mooie deegbal ontstaan.

-Neem een stuk vershoudfolie erbij en wikkel de bal daar in. Leg hem daarna voor een uur in de koelkast.

De hartjes maken

Na het uur haal je de bal uit de koelkast, leg hem op bakpapier en rol uit tot een plak van een halve cm dikte. Druk met je hartjes uitsteker 3 hartjes uit het deeg. Wat er overblijft kun je gebruiken voor kleinere zandkoekjes. Leg de hartjes weer voor een uur in de koelkast. ( Deze stap niet overslaan).

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen
Gebruik een hartjes-uitsteker voor een mooie hartjesvorm.

-Verwarm je oven voor op 180 graden.

-Haal je hartjes uit de koelkast en bak ze in 12 tot 14 minuten in de oven. De randjes mogen een beetje goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

De slagroommix voor het Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

Terwijl de hartjes aan het bakken zijn kunnen we de slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in de kom en mix op lage snelheid tot de poedersuiker helemaal verwerkt is, voeg daarna de slagroom toe en verhoog langzaam de snelheid tot je een heerlijke lobbige slagroommix hebt. Schep het in een grote spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen mascarpone recept
Happy Valentines day

Leg als laatste de hartjes op een schaaltje en neem de spuitzak erbij. Knip een punt eraf en spuit ongeveer gelijke bolletjes over de rand. Bouw zo het taartje op met de drie lagen. Versier met lekkere chocolaatjes en snoepjes .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

Valentijnstaartje

Een heerlijk valentijnstaartje om je lief mee te verrassen, moeilijker hoeft het niet te zijn toch?! En het maken van dit taartje is totaal niet ingewikkeld.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht, taart
Keuken: European
Trefwoord: slagroom hartje
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 2819kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 300 gram tarwebloem
 • 200 gram koude roomboterblokjes
 • 75 gram amandelmeel
 • 75 gram poedersuiker
 • 1 snufje zout
 • 1 tl vanille essence
 • 1 ei - losgeklopt
 • snoepjes.
 • stukjes fruit

Voor de slagroommix heb je nodig:

 • 90 gram poedersuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 250 ml slagroom

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We gaan eerst het deeg maken. Pak je keukenmachine erbij en doe hierin eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en de boterblokjes. Mix dit tot je een korrelig geheel krijgt en voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het snufje zout toe. Zet de mixer weer aan en zo zie je voor je ogen een mooie deegbal ontstaan.
 • Neem een stuk vershoudfolie erbij en wikkel de bal daar in. Leg hem daarna voor een uur in de koelkast.

De hartjes maken

 • Na het uur haal je de bal uit de koelkast, leg hem op bakpapier en rol uit tot een plak van een halve cm dikte. Druk met je hartjes uitsteker 3 hartjes uit het deeg. Wat er overblijft kun je gebruiken voor kleinere zandkoekjes. Leg de hartjes weer voor een uur in de koelkast. ( Deze stap niet overslaan).
 • Verwarm je oven voor op 180 graden.
 • Haal je hartjes uit de koelkast en bak ze in 12 tot 14 minuten in de oven. De randjes mogen een beetje goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

De slagroommix

 • Terwijl de hartjes aan het bakken zijn kunnen we de slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in de kom en mix op lage snelheid tot de poedersuiker helemaal verwerkt is, voeg daarna de slagroom toe en verhoog langzaam de snelheid tot je een heerlijke lobbige slagroommix hebt. Schep het in een grote spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
 • Leg als laatste de hartjes op een schaaltje en neem de spuitzak erbij. Knip een punt eraf en spuit ongeveer gelijke bolletjes over de rand. Bouw zo het taartje op met de drie lagen. Versier met lekkere chocolaatjes en snoepjes
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer valentijnsrecepten zoals Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen? Probeer dan dit eens

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mascarpone taart recept

Start » Koek en taart » Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen

4 gedachten over “Valentijnstaartje om je lief mee te verrassen”

 1. Pingback: Low carb amandel kaneel cake - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Crostata de Italiaanse jam taart - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept