Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de kippenpoten want die hebben de meeste tijd nodig. Neem een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de poten aan beide zijdes goudbruin. Leg ze daarna in een grote ovenschaal.
In de koekenpan bak je vervolgens eventjes de spekblokjes en de in kwarten gesneden champignons. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en wat zeezout en peper. Kieper vervolgens de hele inhoud bij de kippenpoten in de ovenschaal.
Schenk daarna de passata over de kippenpoten en voeg een beetje water toe. Verwarm je oven voor op 200 graden en dek de schaal af. Zet hem in de oven voor zéker ander half uur. Verlaag de temperatuur naar 180 en laat nog een half uur extra garen zodat het vlees bijna van de botjes valt.
De pasta aglio maken:
Terwijl de kip in de oven staat kun je beginnen met de pasta. Snijd de knoflooktenen in plakjes en het pepertje in ringetjes. De platte peterselie snipper je. Doe 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak hierin op heel laag vuur de knoflook, en het rode pepertje en wat zout en peper. Pas op het laatst voeg je de peterselie toe.
Kook in een pan met ruim water en wat zout de pasta gaar. Giet af en voeg toe aan de koekenpan met de olijfolie. Schep het geheel om zodat er over een lekker laagje knoflookolie komt te zitten.
Schep de kippenpoot met de pasta op een bord en garneer met wat verse basilicumblaadjes, eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas bij de pasta.