Gestoofde kip met aglio pasta

Gestoofde kip met aglio pasta

Niets lekkerder dan je keuken inlopen en dat daar dan heerlijke geuren uit je oven komen. Ik kook graag recepten waarvan ik weet dat ze hier thuis in de smaak vallen. Fijn om je familie te verwennen met een avondmaaltje waar je zeker van weet dat het tot het laatste botje wordt afgekloven en de laatste sliert spaghetti naar binnen wordt geslurpt! Deze gestoofde kip met aglio pasta is geheel in Italiaanse stijl. Flink veel knoflook en lekkere verse basilicumblaadjes. Achteraf gezien had ik best nóg iets meer rode peper kunnen gebruiken!

Dit heb je nodig:

  • 1 kippenpoot per persoon
  • 300 gram spekblokjes
  • 300 gram pasta
  • 1 doosje champignons
  • een rood pepertje
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • zeezout / vers gemalen peper
  • platte peterselie
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 1 fles passata
  • olijfolie
Gestoofde kip met aglio pasta
Kip zó gaar dat het bijna van de botjes valt.

En zo maak je het:

We beginnen eerst met de kippenpoten want die hebben de meeste tijd nodig. Neem een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de poten aan beide zijdes goudbruin. Leg ze daarna in een grote ovenschaal.

Gestoofde kip met aglio pasta
Lekker aanbakken in de olijfolie.

In de koekenpan bak je vervolgens eventjes de spekblokjes en de in kwarten gesneden champignons. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en wat zeezout en peper. Kieper vervolgens de hele inhoud bij de kippenpoten in de ovenschaal.

Gestoofde kip met aglio pasta
Doe alles in een grote ovenschaal.

Schenk daarna de passata over de kippenpoten en voeg een beetje water toe. Verwarm je oven voor op 200 graden en dek de schaal af. Zet hem in de oven voor zéker ander half uur. verlaag de temperatuur naar 180 en laat nog een half uur extra garen zodat het vlees bijna van de botjes valt.

Gestoofde kip met aglio pasta
Laat de kip een nacht staan voor een nóg intensere smaak.

De pasta aglio

Terwijl de kip in de oven staat kun je beginnen met de pasta. Snij de knoflooktenen in plakjes en het pepertje in ringetjes. De platte peterselie snipper je. Doe 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak hierin op heel laag vuur de knoflook met het pepertje en wat zout en peper. Pas op het laatst voeg je de peterselie toe.

Gestoofde kip met aglio pasta
De olijfolie gaat helemaal naar knoflook smaken.

Kook in een pan met ruim water en wat zout de pasta gaar. Giet af en voeg toe aan de koekenpan met de olijfolie. Schep het geheel om zodat er over een lekker laagje knoflookolie komt te zitten.

Gestoofde kip met aglio pasta

Schep ten slotte de pasta op een bord en haal de kip uit de oven. Leg de poten op de borden erbij met wat van de saus en garneer met verse basilicumblaadjes. Ook erg lekker om er wat verse Parmezaanse kaas overheen te raspen! Heerlijk Happen!

Tip: Laat de gebakken kip nog een hele nacht staan en verwarm hem pas de volgende dag met het diner, de kip zal dan nog lekkere smaken.


1 gedachte over “Gestoofde kip met aglio pasta”

  1. Pingback: Een klassieker spaghetti cacio e pepe - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *