Gestoofde kip met aglio pasta

Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie

Geschatte leestijd: 5 minuten

Er gaat niets boven de heerlijke geuren die uit je oven komen wanneer je je keuken binnenloopt. Als een gepassioneerde thuiskok, kook ik graag recepten waarvan ik weet dat ze bij mijn familie in de smaak vallen. Het is geweldig om je dierbaren te verwennen met een avondmaal waarvan je weet dat het tot de laatste kruimel zal worden opgegeten en de laatste sliert spaghetti zal worden opgeslurpt! We gaan knoflookpasta maken en kippenpoten gestoofde kip met aglio pasta stoven.

Vandaag staat er gestoofde kip met aglio pasta op het menu, in pure Italiaanse stijl. Het gerecht bevat flink wat knoflook en heerlijke verse basilicumblaadjes. Achteraf gezien denk ik dat ik zelfs nóg meer rode peper had kunnen gebruiken om wat extra pit toe te voegen! Voor dit gerecht gaan we knoflookpasta maken en kippenpoten stoven.

De combinatie van de gestoofde kip en aglio pasta is een match made in heaven. Het gerecht is hartig, romig en vol van smaak, en zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die van Italiaanse gerechten houdt. Het is een perfect gerecht om te maken voor een gezellige avondmaaltijd met familie of vrienden. Zelfs als je geen grote fan bent van knoflook, zal de smaak van dit gerecht je zeker verrassen en verleiden om nog een keer op te scheppen. Dus ga aan de slag en geniet van de heerlijke geuren die uit je keuken komen!

Gestoofde kip met aglio pasta
Kip zó gaar dat het bijna van de botjes valt.

En zo maak je de gestoofde kip met aglio pasta:

We beginnen eerst met de kippenpoten want die hebben de meeste tijd nodig. Neem een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de poten aan beide zijdes goudbruin. Leg ze daarna in een grote ovenschaal.

Gestoofde kip met aglio pasta
Lekker aanbakken in de olijfolie.

In de koekenpan bak je vervolgens eventjes de spekblokjes en de in kwarten gesneden champignons. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en wat zeezout en peper. Kieper vervolgens de hele inhoud bij de kippenpoten in de ovenschaal.

Gestoofde kip met aglio pasta knoflookpasta maken
Doe alles in een grote ovenschaal.

Schenk daarna de passata over de kippenpoten en voeg een beetje water toe. Verwarm je oven voor op 200 graden en dek de schaal af. Zet hem in de oven voor zéker ander half uur. Verlaag de temperatuur naar 180 en laat nog een half uur extra garen zodat het vlees bijna van de botjes valt.

De knoflookpasta maken:

Laat de kip een nacht staan voor een nóg intensere smaak.

De pasta aglio

Terwijl de kip in de oven staat kun je beginnen met de pasta. Snijd de knoflooktenen in plakjes en het pepertje in ringetjes. De platte peterselie snipper je. Doe 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak hierin op heel laag vuur de knoflook met het pepertje en wat zout en peper. Pas op het laatst voeg je de peterselie toe.

Kook in een pan met ruim water en wat zout de pasta gaar. Giet af en voeg toe aan de koekenpan met de olijfolie. Schep het geheel om zodat er over een lekker laagje knoflookolie komt te zitten.

Gestoofde kip met aglio pasta

knoflook Kippenpoten stoven knoflookpasta maken
De olijfolie gaat helemaal naar knoflook smaken.

Schep ten slotte de pasta op een bord en haal de kip uit de oven. Leg de poten op de borden erbij met wat van de saus en garneer met verse basilicumblaadjes. Ook erg lekker om er wat verse Parmezaanse kaas overheen te raspen!

Tip: Laat de gebakken kip nog een hele nacht staan en verwarm hem pas de volgende dag met het diner, de kip zal dan nog lekkerder smaken.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gestoofde kip met aglio pasta

Gestoofde kip met aglio pasta

Niets lekkerder dan je keuken inlopen en dat daar dan heerlijke geuren uit je oven komen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, kip, knoflook, passata, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 2925kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 kippenpoten
  • 300 gram spekblokjes
  • 300 gram spaghetti
  • 1 doosje champignons - in kwarten gesneden
  • 1 rood pepertje - in ringetjes gesneden
  • 4 tenen knoflook - in plakjes gesneden
  • zeezout
  • peper - vers gemalen
  • 3 takjes verse platte peterselie - gesnipperd
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 3 takjes basilicum - verse
  • 1 fles passata
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de kippenpoten want die hebben de meeste tijd nodig. Neem een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de poten aan beide zijdes goudbruin. Leg ze daarna in een grote ovenschaal.
  • In de koekenpan bak je vervolgens eventjes de spekblokjes en de in kwarten gesneden champignons. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en wat zeezout en peper. Kieper vervolgens de hele inhoud bij de kippenpoten in de ovenschaal.
  • Schenk daarna de passata over de kippenpoten en voeg een beetje water toe. Verwarm je oven voor op 200 graden en dek de schaal af. Zet hem in de oven voor zéker ander half uur. Verlaag de temperatuur naar 180 en laat nog een half uur extra garen zodat het vlees bijna van de botjes valt.

De pasta aglio maken:

  • Terwijl de kip in de oven staat kun je beginnen met de pasta. Snijd de knoflooktenen in plakjes en het pepertje in ringetjes. De platte peterselie snipper je. Doe 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak hierin op heel laag vuur de knoflook, en het rode pepertje en wat zout en peper. Pas op het laatst voeg je de peterselie toe.
  • Kook in een pan met ruim water en wat zout de pasta gaar. Giet af en voeg toe aan de koekenpan met de olijfolie. Schep het geheel om zodat er over een lekker laagje knoflookolie komt te zitten.
  • Schep de kippenpoot met de pasta op een bord en garneer met wat verse basilicumblaadjes, eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas bij de pasta.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Gestoofde kip met aglio pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Knoflookpasta maken Kippenpoten stoven

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie

5 gedachten over “Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie”

  1. Pingback: In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gestoofde konijn met Madeirasaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Linguine aglio olio met mosseltjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept