200mlrunderboullion - mag van een blokje, liefst homemade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij alle groenten en knoflook in blokjes/ stukjes. Deze gaan we bakken in de koekenpan nadat we de schenkels gebakken hebben.
De schenkels bakken
Neem de schenkels erbij en doe deze in een kom met bloem. De bloem kun je al op smaak brengen door er peper en zout aan toe te voegen. Zorg dat er overal een laagje over de schenkels zit.
Neem een koekenpan erbij en verhit hierin een scheut olijfolie. ( 30/40 ml ) wanneer deze heet is voeg je de roomboter toe en laat deze smelten. Daarna leg je de schenkels in de pan en laat je ze aan beide zijdes mooi bruin bakken. Leg de schenkels daarna op een bord eventjes apart.
Schep de groente in de pan en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg hier ook de kruiden en nog wat peper en zout aan toe.
Verwarm terwijl je groente even aan het bakken is in een pannetje de wijn, en zorg dat ook je bouillon op temperatuur is.
Duw met de spatel de groente een beetje naar de buitenkant toe en leg de schenkels in de koekenpan. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Deksel op de pan en stoven maar. Minimaal twee uur!
Maar wachten wordt beloond! Haal de schenkels voorzichtig uit de pan en schep in een schaal, voeg hier de groente aan toe. Als de saus in de pan nog iets te vloeibaar is kook deze dan wat in en schenk over het vlees.