Ossobuco op geheel eigen wijze

Ossobuco op geheel eigen wijze

Eigenwijs ben ik stiekem wel een beetje te noemen. En dus een recept omvormen en er geheel een eigen wijze van maken past mij als foodblogger wel. Niets leukers dan lekker in de keuken staan een “beetje van dit” en “een beetje van dat”. Onderwijl niet vergeten foto’s en aantekeningen te maken. Want ik wil het daarna natuurlijk wel weer met jullie delen. Deze ossobuco op geheel eigen wijze kreeg hier thuis de handen wel op elkaar. Het vlees heb ik overigens ook nog eens zelf gezaagd, met recht een heerlijk homemade gerecht.

Ossobuco op geheel eigen wijze
Gebruik top producten dat komt je gerecht alleen maar ten goede.

Dit heb je nodig:

  • 3 kalfsschenkels
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • een paar takjes platte peterselie
  • 4 trostomaten
  • halve pot gegrilde paprika’s ( grote pot)
  • peper/zout
  • bloem
  • roomboter ( 50 gram)
  • olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 300 ml rode wijn ( Chianti )
  • 200 ml runderbouillon ( mag van een blokje, liefst homemade )

En zo maak je het:

Even een kleine dingetje wat betreft de kalfsschenkels. Deze zijn niet heel goedkoop. Veelal moet je het ook even bij je slager bestellen want het is niet altijd op voorraad. Dat gezegd hebbende is het zeker wel de moeite waard om het eens te maken want het is heel erg lekker….

Snij alle groenten en knoflook in blokjes/ stukjes. Deze gaan we bakken in de koekenpan nadat we de schenkels gebakken hebben.

Ossobuco op geheel eigen wijze
Haal de schenkels eerst door de bloem.

De schenkels bakken

Neem de schenkels erbij en doe deze in een kom met bloem. De bloem kun je al op smaak brengen door er peper en zout aan toe te voegen. Zorg dat er overal een laagje over de schenkels zit.

Neem een koekenpan erbij en verhit hierin een scheut olijfolie. ( 30/40 ml ) wanneer deze heet is voeg je de roomboter toe en laat deze smelten. Daarna leg je de schenkels in de pan en laat je ze aan beide zijdes mooi bruin bakken. Leg de schenkels daarna op een bord eventjes apart.

Ossobuco op geheel eigen wijze
Bakken in roomboter ruikt altijd zo lekker.

Schep de groente in de pan en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg hier ook de kruiden en nog wat peper en zout aan toe.

Verwarm terwijl je groente even aan het bakken is in een pannetje de wijn, en zorg dat ook je bouillon op temperatuur is.

Stoven stoven stoven…

Duw met de spatel de groente een beetje naar de buitenkant toe en leg de schenkels in de koekenpan. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Deksel op de pan en stoven maar. Minimaal twee uur!

Ossobuco op geheel eigen wijze
De paprika geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.
Ossobuco op geheel eigen wijze

Maar wachten wordt beloond! Haal de schenkels voorzichtig uit de pan en schep in een schaal, voeg hier de groente aan toe. Als de saus in de pan nog iets te vloeibaar is kook deze dan wat in en schenk over het vlees. Serveer bijvoorbeeld met een glaasje Chianti en dan Heerlijk Happen!

De kalfsschenkels in dit recept zijn van de Crole Hoeve uit St Oedenrode
Ossobuco op geheel eigen wijze
Smullen maar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *