Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je braadpan erbij en doe hier alle kruiden en specerijen in.
Snijd de ui in ringen, de wortel in plakjes, de tenen knoflook door het midden, de prei in ringen, en voeg dit ook toe aan de pan. Leg de bouten erop en schenk de azijn en wijn erbij. Vul evt aan met water tot de bouten onder staan. Laat nu 24 uur marineren!
De volgende dag haal de de bouten eruit en deze leg je op een bord. Even goed droog deppen, en dan bestrooi je de bouten met peper en zout. De marinade giet je door een zeef in een pan en bewaar de groenten apart in een kom. Breng de marinade zachtjes aan de kook en schep het schuim eraf, houd hem daarna warm.
Neem je braadpan erbij en verhit deze, voeg er 50 ml olijfolie aan toe en bak de bouten aan beide zijdes goudbruin. Voeg halfweg 50 gram roomboter toe. ( Dit voorkomt dat de boter aan het begin verbrand ).
Haal de bouten er weer uit en leg ze op een bord, voeg de blokjes spek toe en bak deze knapperig. Blus af met de cognac en voeg de groenten toe, voeg de warme marinade toe en leg de bouten terug in de pan. Giet de pot wildfond erbij. Breng aan de kook en laat daarna op een laag vuurtje voor twee uur stoven.
Haal daarna de bouten eruit en pluk het vlees van de botten.
Verkruimel de plakken ontbijtkoek in de pan met de groenten. Roer tot het helemaal opgelost is.
Maak een bal van de boter en bloem, verkruimel telkens een stukje van de bal in de pan en roer tot het is opgelost. Zo bindt je saus en je stopt als hij mooi dik is geworden.
Voeg het geplukte vlees en de champignons toe aan de saus en laat nog een half uurtje pruttelen.