Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de krenten een kwartiertje weken in wat water, daarna uitlaten lekken en droogdeppen.
Vul je frituurpan met de olie ( tot de aangegeven hoogte in de pan, meestal 2 liter ). Verhit wanneer je gaat bakken de frituur tot 180 graden.
Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm is.
Neem een kommetje erbij en doe hierin de gist en suiker en schenk 100 ml melk erbij. Laat even staan tot het begint te schuimen.
Neem de grote kom erbij en doe hier de bloem in, maak een kuiltje waarin je het gistmengsel, het losgeklopte ei, de 150 ml melk en een snufje zout doet en klop het tot een glad beslag. Voeg de krenten toe en roer nog een keer goed door.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op kamertemperatuur. Het volume moet zeker verdubbeld zijn.
Verhit je frituur, met twee lepels die in eerst in water doopt schep je wat beslag in de frituur, je kunt ook een ijsschep gebruiken.
Keer ze met een schuimspaan en doe niet teveel bollen tegelijk in je frituur.
Even laten uitlekken op een keukenpapiertje en dan opeten met poedersuiker!