Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de draadjes saffraan in een bakje met water en laat ze weken. Dit kun je het beste al in de ochtend doen voordat je het gerecht maakt.
Snijd het uitje fijn en verhit een klontje boter in een diepe pan met een dikke bodem. Fruit het uitje hierin voor een paar minuten.
Voeg de risotto rijst toe en bak ook dit voor een paar minuten mee. Blijf goed roeren, anders blijft de risotto aan de bodem plakken.
Voeg de witte wijn toe en laat koken tot de wijn verdampt is.
Maak ondertussen de groenten bouillon met een bouillonblokje.
Voeg een soeplepel bouillon aan de risotto toe en laat zachtjes koken tot dat de bouillon verdampt. Voeg dan weer een soeplepel bouillon aan de risotto toe en herhaal dit elke keer als de bouillon verdampt is.
Als de risotto bijna gaar is, voeg het saffraan mengsel dan toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de doperwten ook toe en laat deze eventjes meekoken (deze hebben niet heel lang nodig).
Door de saffraan krijgt de risotto vervolgens een gele kleur. Zorg er voor dat al het vocht verdampt en dat de risotto een lekkere bite krijgt. Voeg als laatst nog een beetje boter, parmezaanse kaas, peper en zout toe.
Goed doorroeren, serveer met (nog meer) parmezaanse kaas.