Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een pannetje erbij en doe hier de sushirijst in en 200ml koud water. Breng het water aan de kook en kook op laag vuur de rijst voor 10 minuutjes. Laat daarna het deksel op de pan zitten en laat de sushirijst 15 minuten rusten.
Snijd met een scherp mes het zeewier vel in kleine blokjes.
Snijd de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over. Op een andere snijplank de zalm in kleine blokjes. Doe die in een kommetje en schenk de sojasaus erbij.
Als de rijst klaar is pak je de glaasjes erbij. doe onderin een paak vierkantjes zeewier, daarop 2 tot 3 eetlepels rijst. Dan verder opvullen met de avocado en zalmblokjes.
Maak af met de sesampitjes en de zalmeitjes. Serveer direct, of laat anders afgedekt in de koelkast staan.