Valentijn sushi glaasje met zalm

Valentijn sushi glaasje met zalm

Een heerlijk voorgerechtje of een fijn borrelhapje voor bijvoorbeeld Valentijnsdag.
Valentijn sushi glaasje met zalm

Weer eens een heel ander sushi recept. Geen rolletjes in een bakje maar geserveerd in een mooi cocktail glaasje. De titel is “Valentijn sushi glaasje met zalm” maar je kunt het eigenlijk gewoon het hele jaar rond maken. We werken met rauwe zalm bij dit gerechtje. Ik wil je adviseren deze zo vers mogelijk te kopen. Dan is hij op z’n lekkerst en kun je hem prima rauw eten. We gebruiken verder eigenlijk allerlei ingrediënten die je normaal ook zou kunnen eten als je een sushirolletje maakt (of bestelt). Het koken van de sushirijst is helemaal niet ingewikkeld. En zo in een glaasje serveren scheelt je weer een hoop tijd met rollen. Ben je heel handig met stokjes zou jet het met stokjes kunnen eten. ander zou ik zeggen gewoon met een klein vorkje erbij serveren.

sushi recept
Fijne glaasjes als voorgerechtje of bij de borrel.
Valentijn sushi glaasje met zalm

Valentijn sushi glaasje met zalm

Een heerlijk voorgerechtje of een fijn borrelhapje voor bijvoorbeeld Valentijnsdag.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje, voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: avocado, sashimi, sojasaus, sushi, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
cocktailglaasjes

Ingrediënten: 

  • 250 gram verse zalmmoten
  • 1 vel zeewier
  • 125 gram sushi rijst - ongekookt
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 2 el sojasaus

Ter decoratie:

  • zwarte sesampitjes
  • zalm-eitjes
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Neem een pannetje erbij en doe hier de sushirijst in en 200ml koud water. Breng het water aan de kook en kook op laag vuur de rijst voor 10 minuutjes. Laat daarna het deksel op de pan zitten en laat de sushirijst 15 minuten rusten.
  • Snijd met een scherp mes het zeewier vel in kleine blokjes.
  • Snijd de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over. Op een andere snijplank de zalm in kleine blokjes. Doe die in een kommetje en schenk de sojasaus erbij.
  • Als de rijst klaar is pak je de glaasjes erbij. doe onderin een paak vierkantjes zeewier, daarop 2 tot 3 eetlepels rijst. Dan verder opvullen met de avocado en zalmblokjes.
  • Maak af met de sesampitjes en de zalmeitjes. Serveer direct, of laat anders afgedekt in de koelkast staan.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Varieer eens lekker met verschillende soorten vis.

Valentijn sushi glaasje met zalm

De hoeveelheden in dit valentijn sushi glaasje met zalm zijn echt genoeg voor een voorgerechtje. Heb je kleine glaasjes dan zou je er ook fijne borrelhapjes van kunnen maken als je een feestje hebt. Serveer ze dan gekoeld en met een lepeltje erbij. Een sushi recept maken is dus helemaal niet ingewikkeld zoals je hier hebt gelezen. En ook deze glaasjes zijn makkelijk aan te passen. Je kunt verschillende soorten vis gebruiken en bijvoorbeeld andere groenten zoals komkommer gebruiken. Geen sushi rijst in huis? Je kunt ook plakrijst gebruiken. Deze rijst alleen wel een heel andere structuur dan sushirijst. Maar gelukkig verkopen de meeste supermarkten tegenwoordig wel sushirijst.

Andere lekkere hapjes maken? Probeer dan eens één van deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
De zalmeitjes kun je ook vervangen voor een beetje kaviaar.

Andere inspiratie? check dat deze maar eens:

1 gedachte over “Valentijn sushi glaasje met zalm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept