Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de rijst, doe dit volgens de verpakking. De bereiding verschilt namelijk per merk.
Verwarm in een pannetje de rijstazijn, suiker en het zout en roer tot het opgelost is. Als de sushi klaar is om in een schaal of kom te scheppen voeg je dit mengsel toe en roer jet het voorzichtig door de rijst. Wapper de rijst koel, je kunt niet rollen met warme rijst.
Snijd de vis, komkommer, en avocado in reepjes.
Mix een half blikje tonijn met de mayonaise en 1 theelepel wasabimayonasie en wat sesamzaadjes in een kommetje.
Gebruik het rolmatje om de sushi te rollen. Leg een norivel met de glimmende kant naar beneden. Maak je vingers nat zodat de rijst niet aan je vingers plakt en leg een laagje op het norivel. Voeg wat vis en komkommer toe en rol op. Je kunt het uiteinde een beetje nat maken zodat het netjes blijft plakken.
Herhaal dit in verschillende combinaties met al je soorten vis en komkommer en avocado. Je zult merken na een paar rolletjes dat het heel gemakkelijk gaat.
Spoel een heel scherp mes af onder de hete kraan en snijd de sushi in gelijke dikte.
Serveer met wat wasabi mayo, sojasaus, en strooi wat sesamzaadjes erop.
Heerlijk Happen!
Dit is een basis recept voor vrij gemakkelijke rolletjes. Ik ga zeker nog een recept maken voor de "inside out roll" en andere soorten. Maar dit is alvast een mooi begin. Zorg dat je met knetter verse vis werkt!