Basisrecept huisgemaakte sushi

Basisrecept huisgemaakte sushi

Geschatte leestijd: 3 minuten

De inside out rolls, de calfornia handrolls, deze laten we nog eventjes voor wat ze zijn. We gaan eerst aan de slag met dit basisrecept huisgemaakte sushi. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kunt zo ontzettend veel variëren met de ingrediënten die je erin wilt verwerken. Mijn advies herin is dat je zeker voor hele verse vis moet gaan. We eten het natuurlijk rauw en dan wil je geen vis die al dagen in de supermarkt heeft gelegen. Ga dus lekker naar je vishandel en haal daar ( bij voorkeur MSC-Keurmerk) verse vis. Je kunt tegenwoordig in elke supermarkt wel een starter-set sushikit kopen. Daarin zitten alle benodigdheden om zelf sushi te maken, zoals een bamboematje, norivellen (zeewier), rijstazijn, suiker en zout. Het enige wat je nog nodig hebt is de rijst en de vulling. sushi recept

Je kunt lekker variëren met soorten vis.

Het matje om mee te rollen, de sojasaus en de nori vellen. Zoals ik in de receptkaart hieronder beschrijf, kook de rijst volgens de verpakking. Niet dat ik te lui ben om het uit te schrijven, maar het verschilt gewoon per merk hoé je het klaar maakt. En dan volg ik gewoon even de stappen die op de verpakking staan. Sushi maken is gewoon heel erg leuk om te doen!

sushi maken
De vis die ik gebruikt heb bestelde ik bij Crisp

Basisrecept huisgemaakte sushi

De vis in dit recept heb ik besteld bij Crisp, een online boodschappen leverancier. Zij hebben prachtige verse producten van prachtige kwaliteit. Dit komt omdat ik met hun een samenwerking heb gehad voor wat receptontwikkeling. We hebben er hier thuis volop van genoten want we eten het graag. Ik ga dus zeker nog aan de slag met andere sushi recepten die ik ook weer hier met jullie zal delen.

Lekker dippen in de sojasaus

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Basisrecept huisgemaakte sushi

Basisrecept huisgemaakte sushi

Natuurlijk is sushi halen lekker makkelijk, maar probeer het ook eens zelf en geniet van je eigen gemaakte sushi.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: avocado, crab sticks, komkommer, sushi, tonijn, zalm
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 580kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 200 gram verse zalm
  • 200 gram verse tonijn
  • 6 surimi sticks - ( crab sticks)
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • ½ blikje tonijn
  • 350 gram sushi rijst
  • nori vellen

Uit de voorraadkast:

  • 2 el mayonaise
  • sesamzaadjes
  • sojasaus
  • wasabi mayonaise
  • 6 el rijstazijn
  • 4 tl suiker
  • 2 tl zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de rijst, doe dit volgens de verpakking. De bereiding verschilt namelijk per merk.
  • Verwarm in een pannetje de rijstazijn, suiker en het zout en roer tot het opgelost is. Als de sushi klaar is om in een schaal of kom te scheppen voeg je dit mengsel toe en roer jet het voorzichtig door de rijst. Wapper de rijst koel, je kunt niet rollen met warme rijst.
  • Snijd de vis, komkommer, en avocado in reepjes.
  • Mix een half blikje tonijn met de mayonaise en 1 theelepel wasabimayonasie en wat sesamzaadjes in een kommetje.
  • Gebruik het rolmatje om de sushi te rollen. Leg een norivel met de glimmende kant naar beneden. Maak je vingers nat zodat de rijst niet aan je vingers plakt en leg een laagje op het norivel. Voeg wat vis en komkommer toe en rol op. Je kunt het uiteinde een beetje nat maken zodat het netjes blijft plakken.
  • Herhaal dit in verschillende combinaties met al je soorten vis en komkommer en avocado. Je zult merken na een paar rolletjes dat het heel gemakkelijk gaat.
  • Spoel een heel scherp mes af onder de hete kraan en snijd de sushi in gelijke dikte.
  • Serveer met wat wasabi mayo, sojasaus, en strooi wat sesamzaadjes erop.
  • Heerlijk Happen!
Dit is een basis recept voor vrij gemakkelijke rolletjes. Ik ga zeker nog een recept maken voor de “inside out roll” en andere soorten. Maar dit is alvast een mooi begin. 
Zorg dat je met knetter verse vis werkt! 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere sushi recepten? Maak dan vooral deze eens:

Eens heel anders sushi serveren doe je met dit cocktail glaasje met sushi.

Wil je een low carb versie? Probeer dan eens deze met bloemkoolrijst en zalm.

En deze aubergine rolletjes met tahinisaus is ook een hele fijne snack!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

sushi recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Basisrecept huisgemaakte sushi

4 gedachten over “Basisrecept huisgemaakte sushi”

  1. Pingback: Gegrilde tonijn sandwich met cheddar - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Crispy sushi torentjes met avocado - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept