1potje Mutti pesto van oranje tomaten - ( exclusief bij AH te koop )
1potje Mutti pesto rode tomaten
1potje Mutti pesto groene tomaten
150gram geraspte mozzarella
30gram roomboter - gesmolten
3teentjes knoflook - geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je mengkom erbij, ik gebruik gelijk de kom van mijn keukenmixer, doe hierin de lauw-warme melk, de gist, en de suiker en meng het eventjes. Laat dan staan tot het gaat bubbelen. ( ongeveer 5 minuutjes).
Voeg dan de 80 gram gesmolten boter, het zout, en de tarwebloem toe en zet je keukenmixer aan op de laagste stand tot het geheel gebonden is en een deeg begint te vormen. Dan kun je hem iets harder zetten en kneed je het deeg voor zeker 5 minuten.
Haal het deeg uit de kom, schenk een beetje olijfolie in de kom en leg het deeg er weer in, bestrijk ook de bovenkant met wat olie. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg twee uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
Smelt de 30 gram boter en voeg 3 teentjes geperste knoflook hier aan toe.
Bekleed je ovenschaal met een stuk bakpapier en smeer wat tomatenpesto en gesmolten roomboter-knoflookmix op de bodem.
Na de twee uur haal je de theedoek van de kom af. Haal telkens een klein stukje van het gerezen deeg af en plet dit tussen je handen. Vul het met een theelepeltje tomatenpesto en wat geraspte mozzarella. Wissel de drie soorten tomatenpesto met elkaar af. Vouw het dicht tot een bolletje. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal tot al het deeg op is.
Dek de ovenschaal af met de vochtige theedoek en laat het nog een keer 30 minuten rijzen.
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Haal de doek eraf en bestrijk de bolletjes met wat roomboter en knoflook en nog wat tomatenpesto en zet voor een 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Serveer warm en breek voorzichtig de bolletjes los.