Drie kleuren pesto mozzarella breekbrood

Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood

Een heerlijk huisgemaakt breekbrood, met in elk bolletje een verrassing verstopt!
Drie kleuren pesto mozzarella breekbrood

Wat is er nou lekkerder dan een huisgemaakt brood? De geur die uit de oven komt, het onthaasten in de keuken met het maken van het brood, en dan het resultaat! En dan ook nog eens gemaakt met drie verschillende soorten tomatenpesto. Ik werd uitgedaagd door Mutti om met een verrassend recept te komen. Je kent het merk waarschijnlijk al van de Italiaanse tomatenproducten. Denk hierbij aan de polpa, passata, en de gepelde tomaten, hier thuis staat er altijd een voorraad in de kast. Vaak gebruik ik de polpa als topping voor mijn pizza’s. Aan dit assortiment zijn nu dus drie kleuren tomatenpesto’s toegevoegd. En daarmee maakte ik dit drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood. Je zult in het recept zien dat elk bolletje dat je afbreekt een verrassing is. Want pak je nou de arancione ( oranje tomaten), de rosso ( rode tomaten ) of de verde ( groene tomaten) élk bolletje heeft een unieke smaak. Dit breekbrood recept is makkelijk te maken, je hebt er alleen wat tijd voor nodig.

breekbrood recept
Drie kleuren pesto mozzarella breekbrood

Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood

Een heerlijk huisgemaakt breekbrood, met in elk bolletje een verrassing verstopt!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: brood, knoflook, olijfolie, pesto
Voorbereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 45 minuten
Porties: 6 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmixer met broodhaak
ovenschaal
bakpapier

Ingrediënten: 

  • 325 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist - ( 1 zakje )
  • 20 gram kristalsuiker
  • 80 gram roomboter - gesmolten
  • 3 gram zout
  • 200 ml melk - opgewarmd

Voor het brood en de vulling:

  • 1 potje Mutti pesto van oranje tomaten - ( exclusief bij AH te koop )
  • 1 potje Mutti pesto rode tomaten
  • 1 potje Mutti pesto groene tomaten
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram roomboter - gesmolten
  • 3 teentjes knoflook - geperst

En zo maak je het:

  • Neem je mengkom erbij, ik gebruik gelijk de kom van mijn keukenmixer, doe hierin de lauw-warme melk, de gist, en de suiker en meng het eventjes. Laat dan staan tot het gaat bubbelen. ( ongeveer 5 minuutjes).
  • Voeg dan de 80 gram gesmolten boter, het zout, en de tarwebloem toe en zet je keukenmixer aan op de laagste stand tot het geheel gebonden is en een deeg begint te vormen. Dan kun je hem iets harder zetten en kneed je het deeg voor zeker 5 minuten.
  • Haal het deeg uit de kom, schenk een beetje olijfolie in de kom en leg het deeg er weer in, bestrijk ook de bovenkant met wat olie. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg twee uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Smelt de 30 gram boter en voeg 3 teentjes geperste knoflook hier aan toe.
  • Bekleed je ovenschaal met een stuk bakpapier en smeer wat tomatenpesto en gesmolten roomboter-knoflookmix op de bodem.
  • Na de twee uur haal je de theedoek van de kom af. Haal telkens een klein stukje van het gerezen deeg af en plet dit tussen je handen. Vul het met een theelepeltje tomatenpesto en wat geraspte mozzarella. Wissel de drie soorten tomatenpesto met elkaar af. Vouw het dicht tot een bolletje. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal tot al het deeg op is.
  • Dek de ovenschaal af met de vochtige theedoek en laat het nog een keer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
    Drie kleuren pesto mozzarella breekbrood
  • Haal de doek eraf en bestrijk de bolletjes met wat roomboter en knoflook en nog wat tomatenpesto en zet voor een 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Serveer warm en breek voorzichtig de bolletjes los.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood
De mozzarella en pesto versmelten helemaal met het bolletje aan de binnenkant.

Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood

Mutti kent al een lange historie want het bedrijf bestaat al ruim 120 jaar. Het is hier thuis al jaren hét favoriete tomatenproduct en ik ben fan van de mooie blikjes. Deze kun je trouwens goed gebruiken om bijvoorbeeld je kruiden in te kweken. Na het proeven dan deze drie verschillende tomatenpesto’s was ik gelijk enthousiast. Ook erg lekker bij een broodje geitenkaas kan ik je zeggen. Even wat feitjes op een rij over deze tomatenpesto’s want dat vind ik zeker belangrijk om te noemen:

  • Ze bevatten doordat ze voor meer dan 50% uit tomaat bestaan 40% minder vet dan een gemiddelde pesto.
  • De rode en oranje variant bevatten 35% minder zout dan bijvoorbeeld andere merken.
  • Ze zijn zoet en romig en kunnen dus voor pizza’s, pasta’s, en bij salades gebruikt worden.
  • Er wordt gebruik gemaakt van BOB kazen zoals Pecorino en Grana Pandano.( gecertificeerde Italiaanse kazen ).

Perfect dus voor dit breekbrood recept! Zo haal je een stukje Italiaanse zon op tafel. De producten van Mutti zijn 100% Italiaans, gekweekt onder de Italiaanse zon, en vers van het land.

Hier kun je van blijven pakken!
Deze blog is geschreven in samenwerking met Mutti en Omicom PR

2 gedachten over “Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood”

  1. Pingback: Pittig gekruide Indiase tomatenstoof - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept