Een goed alternatief als je geen draaispit in je oven hebt! We hebben allemaal wel een rooster en deze kun je goed gebruiken voor de drumsticks om ze dat "rotisserie-gevoel" te geven.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Het rooster niet meeverwarmen!
Kruid de drumsticks met de kruiden, liefst een nachtje van te voren, en masseer ze goed in met 50 ml olijfolie. Ik gebruik hiervoor platic handschoentjes.
Leg een bakplaat op je aanrecht en daarop het rooster. Kantel met één hand het rooster en duw met je andere hand de drumsticks tussen de spijlen en draai een kwartslag. Ze zullen gewoon blijven hangen. ( tenzij het hele dunne botjes zijn maar dat heb ik tot nu toe nog niet ervaren.)
Schuif het rooster in je oven.
Verdeel in een grote ovenschaal die onder de kippetjes past de gekookte krieltjes. Strooi er wat persillade op en een beetje zout en peper. Zet de schaal onder de drumsticks.
Laat de drumsticks bakken voor een 40-45 minuutjes, schep halfweg de krieltjes even om.
De drumsticks kun je met een tang gemakkelijk van het rooster af trekken, het velletjes in lekker krokant.