Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven

Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven

Mag het officieel rotisserie ovenkip heten? Nee eigenlijk niet want de kip wordt niet op de traditionele wijze “gedraaid” in de oven. Máár het is wel de next best thing deze kip uit de oven. Het rotisserie kip recept met aardappeltjes uit de oven op mijn site doet het heel goed, alleen een veel gehoorde opmerking is wel “ik heb geen draaispit”. En dan moet je toch op zoek naar een optie om iedereen te kunnen laten genieten. Wat elke oven wél heeft is een rooster. Deze gegrilde kip maken we dus met behulp van dat rooster, wat kinderlijk eenvoudig is. Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven dus! En ik kan je zeggen, wij zijn fan hoor. Het krokante jasje, de perfecte aardappeltjes echt genieten.

gegrilde kip maken
De drumsticks blijven geklemd tussen de spijlen van het rooster goed hangen.
Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven

Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven

Een goed alternatief als je geen draaispit in je oven hebt! We hebben allemaal wel een rooster en deze kun je goed gebruiken voor de drumsticks om ze dat "rotisserie-gevoel" te geven.
5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappeltjes, drumsticks, kip, persillade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 479kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

oven rooster

Ingrediënten:

  • 12 drumsticks
  • 600 gram gekookte krieltjes

Om te marineren:

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Het rooster niet meeverwarmen!
  • Kruid de drumsticks met de kruiden, liefst een nachtje van te voren, en masseer ze goed in met 50 ml olijfolie. Ik gebruik hiervoor platic handschoentjes.
  • Leg een bakplaat op je aanrecht en daarop het rooster. Kantel met één hand het rooster en duw met je andere hand de drumsticks tussen de spijlen en draai een kwartslag. Ze zullen gewoon blijven hangen. ( tenzij het hele dunne botjes zijn maar dat heb ik tot nu toe nog niet ervaren.)
  • Schuif het rooster in je oven.
  • Verdeel in een grote ovenschaal die onder de kippetjes past de gekookte krieltjes. Strooi er wat persillade op en een beetje zout en peper. Zet de schaal onder de drumsticks.
  • Laat de drumsticks bakken voor een 40-45 minuutjes, schep halfweg de krieltjes even om.
  • De drumsticks kun je met een tang gemakkelijk van het rooster af trekken, het velletjes in lekker krokant.
  • Heerlijk Happen!
Serveer met een lekkere salade. De persillade kruidenmix kun je kopen bij Van Beekum specerijen. Het is mijn eigen persillade mix. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
kip uit de oven

Rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven

Gegrilde kip maken, ik doe het graag. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn dochter het voor het eerst proefde. Ze klom op haar stoel, ging staan en riep heel hard “DIE” en wees naar de rotisserie kip die op tafel stond. Ze zal een jaartje of twee zijn geweest. Gelijk de smaak te pakken. Kip uit de oven staat dus regelmatig op tafel hier, de rotisserie versie, de ovenschotel versie, gestoofd, het is allemaal even lekker. Deze rotisserie ovenkip zonder rotisserie oven ging er hier dus ook goed in.

Andere fijne recepten proberen? Dat kan hoor! Probeer deze maar eens en laat je verrassen.

Heerlijke Happen is actief op alle sociale media, zoals Pinterest, Facebook en Instagram. Volg jij mij daar al? Zo niet zeker even doen, je kunt me vinden onder @heerlijkehappen. Maak je een van mijn gerechten post het dan met #heerlijkehappen en tag me in je bericht, dan kan het reposten. Een comment hieronder in de reactie Vins ik ook erg leuk.

rotisserie kip
De aardappeltjes gegaard in kippenvet, om je vingers bij af te likken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept