Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kabeljauwfilet schuin door in plakjes. Leg de plakjes in een schaal en giet er het sap van 3 limoenen bij. Bestooi met wat zout en zet in de koelkast voor 2 uur.
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. ( Kook 250 gr rijst in 350 ml water voor 10 minuutjes met het deksel op de pan, daarna nog 15 minuutjes laten staan met het deksel op de pan. Daarna voorzichtig mixen met de rijstazijn).
Snijd het stukje gember in hele dunne reepjes en bak deze kort in wat olie in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Schep de rijst in de kommen.
Snijd de komkommer in plakjes. ( Je kunt net als ik deze plakjes met een koekjesvorm uitsteken voor een leuk effect ). Ook de appel snijd je in plakjes.
Maak de kommen af met de spinazie, kabeljauw, appel, gember, maiskolfjes, en komkommer. Strooi nog wat kaneel op de rode kool.