Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Een verrassend lekkere poké bowl die je smaakpapillen wakker schud.
Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Een recept dat bijna je hele smaakpalet laat wakker schudden! Deze kabeljauw ceviche rode kool bowl heeft het. Zoet, zuur, kruidige gember en kaneel en dat past perfect bij elkaar. Het enige ingewikkelde aan dit recept is het garen van de kabeljauw. Hoewel ingewikkeld? Het duurt gewoon eventjes. Ceviche is een rauwe visschotel uit Latijns-Amerika. Je gaart de vis in citroen of limoensap. Je moet er wel knettertje verse vis voor gebruiken vanwege de eventuele bacteriën die erop kunnen zitten. Een ander wellicht minder snel gekozen groente in deze bowl is de rode kool. Dat kennen we vooral warm met hachee en een aardappeltje. Maar je kunt het dus ook prima zó uit het potje eten! Laat je verrassen door deze smaken.

rode kool recept
Alles komt mooi bij elkaar in deze bowl.
Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Een verrassend lekkere poké bowl die je smaakpapillen wakker schud.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Oosters meets Westers
Trefwoord: appel, kabeljauw, komkommer, poké bowl, rode kool
Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 300 gram kabeljauwfilets
  • 3 limoenen
  • 1 pot rode kool met appeltjes - van HAK
  • 1 komkommer
  • 1 appel
  • 100 gram verse spinazie
  • 3 cm gember
  • 250 gram sushi rijst
  • 3 el rijstazijn
  • 6 mini maiskolfjes
  • kaneelpoeder

En zo maak je het:

  • Snijd de kabeljauwfilet schuin door in plakjes. Leg de plakjes in een schaal en giet er het sap van 3 limoenen bij. Bestooi met wat zout en zet in de koelkast voor 2 uur.
  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. ( Kook 250 gr rijst in 350 ml water voor 10 minuutjes met het deksel op de pan, daarna nog 15 minuutjes laten staan met het deksel op de pan. Daarna voorzichtig mixen met de rijstazijn).
  • Snijd het stukje gember in hele dunne reepjes en bak deze kort in wat olie in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Schep de rijst in de kommen.
  • Snijd de komkommer in plakjes. ( Je kunt net als ik deze plakjes met een koekjesvorm uitsteken voor een leuk effect ). Ook de appel snijd je in plakjes.
  • Maak de kommen af met de spinazie, kabeljauw, appel, gember, maiskolfjes, en komkommer. Strooi nog wat kaneel op de rode kool.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Kabeljauw ceviche rode kool bowl
Gember, kaneel, rode kool en kabeljauw gaan heel goed samen.

Kabeljauw ceviche rode kool bowl

Deze kabeljauw ceviche rode kool bowl is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Zoals ik al schreef moet je ervoor zorgen dat je verse vis koopt. Door het in het sap van de limoenen te leggen zul je zien dat de kabeljauw helemaal wit kleurt. Het gerecht komt van origine uit Peru. Wist je dat ze er daar zelfs een nationale Cevichedag voor in het leven hebben geroepen? De liefde is groot zullen we maar zeggen. Hier in Nederland zie je het ook steeds vaker op de kaart staan. Maar je kunt het dus ook prima zelf maken.

Andere lekkere recepten proberen? Ik inspireer je graag met onderstaande toppers, welke ga jij maken?

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.

1 gedachte over “Kabeljauw ceviche rode kool bowl”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept