Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Hak de kastanjechampignons, de sjalotten, en knoflook fijn, maar niet té fijn. Voeg alles toe aan een grote kom.
Neem een koekenpan erbij en bak tot het vocht uit de champignons is verdwenen.
Haal het vlees uit het velletje van de saucijzen, brokkel het vlees en voeg toe aan de gehakte groenten. Bak een paar minuutjes ( niet te rul bakken anders "plakt" het vlees niet meer) en blus af met een scheut cognac. Schep alles in een grote kom.
Verkruimel de sneetjes brood, ( het beste is oud brood ) en mix dit met de cranberry's en de persillade in de kom. Voeg de vlees-mix uit de koekenpan toe en vorm er dan balletjes van in de kom van je hand.
Wikkel twee plakjes ontbijtspek om de balletjes en leg in een ovenschaal. Besmeer ze met een beetje eendenvet.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.
Hak de verse peterselie en strooi over de balletjes.