Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een pan erbij en doe hierin 350 ml koud water en voeg de 250 gram sushirijst toe. Beng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat 10 minuten zacht koken en daarna 15 minuten rusten. Haal het deksel niet van de pan!
Verwarm de rijstazijn met de theelepel zout in een pannetje, laat staan tot gebruik.
Snijd de komkommer door het midden en verwijder de zaadlijst. Snijd in lange dunne repen.
Pak een grote keramieken of kunststof schaal erbij, schep de rijst in de schaal en schenk de rijstazijn erop, roer het voorzichtig door met een houten lepel.
Het bamboe sushi rolmatje bekleed je met vershoudfolie.
In een kommetje klop je 3 tot 4 eetlepels roomkaas los. Neem een boterhamzakje ( of als je het hebt een plastic spuitzakje ) erbij en schep de roomkaas erin. Knip een klein puntje eraf zodat we zometeen gemakkelijk de roomkaas bij de sushi kunnen spuiten.
Leg een nori vel met de glanzende kant naar beneden op het rolmatje. Verdeel wat sushirijst op het vel maar houdt een 2 cm over aan de bovenkant zodat je die zometeen kun vastplakken.
Leg een reep komkommer op de rijst en trek een streep roomkaas hier langs. Verdeel verder wat zalm, en wortel en rol dan de rol voorzichtig op.
Snijd de rol in 6 gelijke delen en serveer met wat sesamzaad, sojasaus of wat extra Sriracha saus.