Je zou me er bijna voor wakker kunnen maken! Sinds ik sushi heb leren eten een aantal jaar geleden staat het hier regelmatig op tafel. Zelf sushi maken vind ik ook een leuk werkje, als je het een paar keer gedaan hebt wordt het steeds makkelijker. Ook bij dit soort recepten geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt er echt alles tussen rollen wat jij het lekkerste vindt. In dit geval heb ik een restje warmgerookte zalm gebruikt. Maar je kunt ook rauwe zalm, tonijn, omelet of extra groenten toevoegen. Deze huisgemaakte zalm sushi met roomkaas werd hier thuis goed ontvangen! Ik vind het heerlijk om mensen te zien genieten van het eten wat ik gemaakt heb. zalm sushi recept

Huisgemaakte zalm sushi met roomkaas
Zo zie je maar dat zelf sushi maken heel gemakkelijk is. En het voordeel is ook dat je tegenwoordig wel in elke supermarkt de basis benodigdheden kunt vinden.

De rolmat, de sojasaus, de nori vellen, je kunt dus zo zelf aan de slag ermee. Als je de rijst hebt gemaakt moet je hem wel goed laten afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat. En nog een tip is om je vingers met wat water nat te maken als je de rijst pakt. Zo plakt het niet zo aan je vingers.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Huisgemaakte zalm sushi met roomkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak nori vellen
- 250 gram sushi rijst
- 5 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 250 gram gerookte zalm
- 1 komkommer
- 1 pakje roomkaas
- 1 potje gesneden wortel
Als toppings of erbij geserveerd:
- zwart sesamzaad
- sojasaus
- Sriracha saus
En zo maak je het:
- Pak een pan erbij en doe hierin 350 ml koud water en voeg de 250 gram sushirijst toe. Beng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat 10 minuten zacht koken en daarna 15 minuten rusten. Haal het deksel niet van de pan!
- Verwarm de rijstazijn met de theelepel zout in een pannetje, laat staan tot gebruik.
- Snijd de komkommer door het midden en verwijder de zaadlijst. Snijd in lange dunne repen.
- Pak een grote keramieken of kunststof schaal erbij, schep de rijst in de schaal en schenk de rijstazijn erop, roer het voorzichtig door met een houten lepel.
- Het bamboe sushi rolmatje bekleed je met vershoudfolie.
- In een kommetje klop je 3 tot 4 eetlepels roomkaas los. Neem een boterhamzakje ( of als je het hebt een plastic spuitzakje ) erbij en schep de roomkaas erin. Knip een klein puntje eraf zodat we zometeen gemakkelijk de roomkaas bij de sushi kunnen spuiten.
- Leg een nori vel met de glanzende kant naar beneden op het rolmatje. Verdeel wat sushirijst op het vel maar houdt een 2 cm over aan de bovenkant zodat je die zometeen kun vastplakken.
- Leg een reep komkommer op de rijst en trek een streep roomkaas hier langs. Verdeel verder wat zalm, en wortel en rol dan de rol voorzichtig op.
- Snijd de rol in 6 gelijke delen en serveer met wat sesamzaad, sojasaus of wat extra Sriracha saus.
- Heerlijk Happen!
Wil je ook andere lekkere recepten maken? Ik heb hier nog wat leuke ideetjes voor je:
- Deze Valentijn sushi in een glaasje. ( Ook lekker als het geen Valentijn is ).
- Of deze low carb versie is een fijne versie.
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
zalm sushi recept
Zelfgemaakte sushi is het lekkerst!
Dol op sushi
Pingback: Crispy sushi torentjes met avocado - Heerlijke Happen