Luxe Hollandse Nieuwe Haring op Bourgondisch Brood met Kruidenkaas
Een verfijnde versie van de Nederlandse klassieker met verse Hollandse Nieuwe haring, Boursin kruidenkaas en ingelegde rode ui op bourgondisch brood. Perfect tijdens het haringseizoen voor een luxe lunch of bijzonder borrelhapje.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor en bak het brood af in ongeveer 10 minuutjes. Ik koos voor een bourgondisch zaden brood.
Snijd de schoongemaakte haringen in stukjes.
Besmeer het brood eerst met de Boursin, leg daar de stukjes haring op.
Maak het broodje af met wat plakjes komkommer, de ingelegde rode ui, kappertjes en eventueel wat versgemalen zwarte peper.
Heerlijk Happen!
Haringseizoen: Hollandse Nieuwe is het best van mei tot juli, wanneer de haring zijn hoogste vetpercentage heeft. Kwaliteit: Koop haring bij een gespecialiseerde vishandel voor de beste kwaliteit en laat ze schoonmaken. Variatie: Vervang Boursin door andere kruidenkazen zoals Gournay of zelfgemaakte kruidenolie. Bewaren: Gebruik haring binnen 1-2 dagen na aankoop voor optimale versheid. Serveren: Serveer direct na bereiding voor de beste textuur van het brood. Traditioneel: Voor de klassieke ervaring kun je de haring ook gewoon aan het staartje eten met ui. Presentatie: Garneer met extra dille en een schijfje citroen voor een restaurant-look.
Nutrition Facts
Luxe Hollandse Nieuwe Haring op Bourgondisch Brood met Kruidenkaas
Amount per Serving
Calories
445
% Daily Value*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
152
mg
51
%
Sodium
309
mg
13
%
Potassium
897
mg
26
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
47
g
94
%
Vitamin A
353
IU
7
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
169
mg
17
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.