Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de courgette in partjes en snipper de ui. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette kort op hoog vuur. Voeg het fijngesneden uitje toe en bak deze mee.
Bak tot de courgette zacht is en laat het geheel dan afkoelen in een kommetje.
Kluts ondertussen de eieren in een diep bord of kom. Voeg beetje bij beetje de Parmezaanse kaas toe en zorg ervoor dat er geen klonten ontstaan.
Hak de peterselie fijn, voeg deze samen met de courgette/ui en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Roer dit goed door.
Maak de koekenpan schoon en laat weer met een heel klein beetje olijfolie warm worden. Voeg het eimengsel toe en zorg er voor dat de courgettes goed zijn verdeeld over de pan.
Zet het vuur niet te hoog, anders wordt de bodem te snel gaar. Doe een deksel op de pan (als je geen deksel hebt, kun je ook aluminiumfolie gebruiken) en laat de frittata langzaam garen.
Als de onderkant droog is, keer de frittata dan voorzichtig om en bak de andere kant ook gaar. Schep hem daarna voorzichtig op een bord.