Recept Italiaanse courgette frittata

Recept Italiaanse courgette frittata

Frittata: Een klassieke Italiaanse omelet.  Ciao ragazzi! Veel gerechten in Italië zijn ontstaan vanuit  ‘la cucina povera’ oftewel: de armeluis keuken. Zo ook de frittata, een Italiaanse omelet. Frittata betekent letterlijk vertaald ‘gebakken’ en refereert naar het opbakken van restjes eten in een vorm van een omelet. Vroeger had men in de boerendorpjes niet zo veel geld om elke dag een ander gerecht te eten dus bakten ze vaak de groenten en pasta de volgende dag op met wat eieren. Een van de meest bekende frittata’s is dan ook de frittata di spaghetti. Natuurlijk geef ik je dit recept Italiaanse courgette frittata om lekker zelf thuis te maken. Een koolhydraatarme courgette frittata uit de oven

Recept Italiaanse courgette frittata

Recept Italiaanse courgette frittata

De frittata die ik met jullie ga delen is een frittata recept van mijn moeder. Deze maakt zij al vele jaren als voorgerecht, tussendoortje of als snack voor op verjaardagen. Het fijne aan deze frittata is, dat je ‘m zowel warm als koud kan eten. En daarnaast is ‘ie ook nog eens super simpel te maken! Wat wil je nog meer toch?!

Lekker met nog wat Parmezaanse kaas erop.
Recept Italiaanse courgette frittata

Recept Italiaanse courgette frittata

Gemakkelijk gemaakt, en zowel warm als koud te eten.
5 van 7 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, ei, Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 383kcal
Auteur: Tim Harzing
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1 courgette - in plakjes gesneden
  • 1 ui - gesnipperd
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

En zo maak je het:

  • Snijd de courgette in partjes en snipper de ui. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette kort op hoog vuur. Voeg het fijngesneden uitje toe en bak deze mee.
  • Bak tot de courgette zacht is en laat het geheel dan afkoelen in een kommetje.
  • Kluts ondertussen de eieren in een diep bord of kom. Voeg beetje bij beetje de Parmezaanse kaas toe en zorg ervoor dat er geen klonten ontstaan.
  • Hak de peterselie fijn, voeg deze samen met de courgette/ui en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Roer dit goed door. 
  • Maak de koekenpan schoon en laat weer met een heel klein beetje olijfolie warm worden. Voeg het eimengsel toe en zorg er voor dat de courgettes goed zijn verdeeld over de pan.
  • Zet het vuur niet te hoog, anders wordt de bodem te snel gaar. Doe een deksel op de pan (als je geen deksel hebt, kun je ook aluminiumfolie gebruiken) en laat de frittata langzaam garen.
  • Als de onderkant droog is, keer de frittata dan voorzichtig om en bak de andere kant ook gaar. Schep hem daarna voorzichtig op een bord.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog “recept Italiaans pistache ijs”, pistache ijs maken zónder ijsmachine is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn:

Next stop: …. zie je volgende maand weer!

frittata recept
Bij Tim thuis samen koken en natuurlijk ook de food fotografie.

koolhydraatarme courgette frittata oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept