Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook alle eieren in een pan. Het moeten natuurlijk hard gekookte eieren zijn dus houd zeker 7 minuten aan.
Na het koken snel even onder de koude kraan om ze te laten schrikken. Pel ze vervolgens en snijd ze door het midden. Haal het eigeel eruit en bewaar dit in een bakje.
Voor eitje nr 1: Snipper de sjalot super fijn. Mix deze met de filet américain. Breng op smaak met de peper en het zout. Neem een plastic spuitzakje erbij en vul hem. Knip met een schaar een puntje eraf en spuit het holletje van het halve eitje vol met de mix.
Voor eitje nr2: Pak een bakje erbij. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in het bakje met de creme fraiche en het citroensap. Breng op smaak met het zout, de piri piri en de peper. Prak het geheel helemaal fijn. ( Je kunt dit ook in een kleine keukenmachine doen voor een echte avocadocrème.) Wederom in een spuitzakje en in het eitje!
Voor eitje nr 3: Leg een beetje eigeel opzij om straks te verkruimelen boven de eitjes. Neem de kom erbij en doe bij het eigeel de mayonaise en alle kruiden. ( Mocht je meer mayo nodig hebben voeg dat dan toe) Prak het geheel tot een zachte mix. Ook deze weer in een spuitzakje en hiermee vul je de eitjes.
Heerlijk Happen!
-Garneer de eitjes met gekruimeld eigeel, wat bieslook of piri piri. -Selderij zout is zout met selderijpoeder er doorheen gemixt. Je vindt deze bij het kruidenschap in je supermarkt.