duivels lekkere eitjes

Duivels lekkere eitjes

Duivels lekkere eitjes

Ik maak graag gevulde eitjes als lekker hapje bij een feestje. Super makkelijk en super smaakvol, dat bordje is vaak ook nog eens als eerste leeg. Je vindt deze gevulde eieren ook vaak op vlees of huzarensalades en dat staat zo mooi als decoratie. We lopen nu tegen het einde van het jaar en ik ga in deze post drie versies van deze duivels lekkere eitjes maken.

Duivels eitje nr 1:

  • 4 eieren
  • 1 bakje filet américain
  • peper/zout
  • 1 sjalot

-Kook eerst de eieren voor alle drie soorten duivelse eitjes hard. Neem vervolgens voor dit receptje de vier eieren erbij en pel ze. Snij ze door het midden en haal voorzichtig het eigeel eruit. Leg dit daarna apart in een bakje.

-Snipper de sjalot super fijn en mix deze met de filet américain.( Je hoeft niet het hele bakje te gebruiken.) Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Neem een spuitzakje erbij en schep de mix erin.

-Pak als laatste de halve eitjes erbij en spuit voorzichtig het holletje vol met de filet-sjalot mix. Kruimel er daarna nog een beetje eigeel op en klaar is je eerste eitje.

Duivels eitje nr 2:

  • 4 eieren
  • 1 rijpe avocado
  • zout/peper
  • piri piri
  • creme fraiche
  • citroensap

-Neem weer 4 hardgekookte eieren erbij en snij ze weer door het midden. Bewaar het eigeel in het bakje.

-Pak de avocado erbij en snij deze vervolgens door het midden en haal de pit eruit. Neem een bakje erbij en doe hierin het vruchtvlees met twee eetlepels crème fraiche en een beetje citroensap. Breng het geheel op smaak met zout, piri piri en een beetje versgemalen zwarte peper.

-Pak wederom weer een spuitzakje erbij en doe hierin de avocadomix en spuit deze in het holletje van de eieren.

Duivels eitje nr 3:

-Het laatste eitje is de klassieke versie die ook geschikt is voor kinderen die niet zo van pittig houden.

-Pak de eitjes er weer bij en haal ook hier het eigeel eruit. Neem nu het bakje erbij waarin je alle ei-gelen hebt bewaard. Doe hierin een aantal eetlepels mayonaise en prak met een vork alles door elkaar tot je een mooie mix hebt gekregen.

-Breng ook deze mix op smaak met het selderij zout, peper, en de kerrie en knip er de verse bieslook doorheen. Doe deze mix op dezelfde wijze in een spuitzakje en vul de eitjes weer mooi op.

Duivels lekkere eitjes

Neem ten slotte een mooie serveer schaal erbij en leg hier de eitjes op en serveer ze gelijk, je zult zien hij zal zo leeg zijn: Heerlijk happen!