duivels lekkere eitjes

Duivels lekkere eitjes

Ik maak graag gevulde eitjes als lekker hapje bij een feestje. Super makkelijk en super smaakvol, dat bordje is vaak ook nog eens als eerste leeg. Je vindt deze gevulde eieren ook vaak op vlees- of huzarensalades en dat staat zo mooi als decoratie. Het maken van een gevuld eitje is ook zeker een leuk klusje om te doen met kinderen. Mijn dochter is er dol op en die vindt het dan ook heel leuk om te kunnen helpen bij het maken van deze lekkere hapjes. We lopen nu tegen het einde van het jaar en ik ga in deze post drie versies van deze duivels lekkere eitjes maken.

Duivels lekkere eitjes
Een trio van heerlijk gevulde eitjes.

Duivels lekkere eitjes

Drie heerlijke gevulde eitjes die eigenlijk niet kunnen ontbreken bij een feestje.
Bereidingstijd30 min
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: eieren, eitje, gevulde eieren
Auteur: Francine

Equipment

  • pan

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 bakje filet américain
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Duivels eitje 2

  • 4 eieren
  • 1 avocado rijp
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 tl piri piri
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 el citroensap

Duivels eitje 3

  • 4 eieren
  • 5 el mayonaise
  • 1 el verse bieslook fijn gehakt
  • 1 tl selderij zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl kerriepoeder

Instructies

  • kook alle eieren in een pan. Het moeten natuurlijk hard gekookte eieren zijn dus hou zeker 7 minuten aan.
  • Na het koken snel even onder de koude kraan om ze te laten schrikken. Pel ze vervolgens en snij ze door het midden. Haal het eigeel eruit en bewaar dit in een bakje.
  • Voor eitje nr 1: Snipper de sjalot super fijn. Mix deze met de filet américain. Breng op smaak met de peper en het zout. Neem een plastic spuitzakje erbij en vul hem. Knip met een schaar een puntje eraf en spuit het holletje van het halve eitje vol met de mix.
  • Voor eitje nr2: Pak een bakje erbij. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in het bakje met de creme fraiche en het citroensap. Breng op smaak met het zout, de piri piri en de peper. Prak het geheel helemaal fijn. ( je kunt dit ook in een kleine keukenmachine doen voor een echte avocadocreme.) Wederom in een spuitzakje en in het eitje!
  • Voor eitje nr 3: Leg een beetje eigeel opzij om straks te verkruimelen boven de eitjes. Neem de kom erbij en doe bij het eigeel de mayonaise en alle kruiden. ( mocht je meer mayo nodig hebben voeg dat dan toe) Prak het geheel tot een zachte mix. Ook deze weer in een spuitzakje en hiermee vul je de eitjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Garneer de eitjes met gekruimeld eigeel, wat bieslook of piri piri. 
-Selderij zout is zout met selderijpoeder er doorheen gemixt. Je vindt deze bij het kruidenschap in je supermarkt. 

Duivels lekkere eitjes

Wist je dat het gevulde eitje een eeuwenlange historie kent? Al sinds de 14e eeuw is het eitje een graag gegeten en geziene gast bij feestjes en partijen. Er zijn kookmanuscripten gevonden waarin in hapje wordt beschreven. Het eerste recept draagt de illustere naam ” ghecloven non”. Het is terug te vinden in het kookboek “Een notabel boecxken van cokeryen” dat rond 1514 in Antwerpen verscheen. Het gevulde eitjes is namelijk ook zeer populair in zowel België als Duitsland.

Op zoek naar nog meer lekkere hapjes die je kunt serveren bij een feestje? Probeer eens één van de onderstaande Heerlijke Hapjes:

Duivels lekkere eitjes
Ook erg leuk om te maken met kinderen. Laat ze lekker de eitjes vullen.

Een tip:

  • Je kunt je eieren thuis het beste in de koelkast bewaren hierdoor blijven ze langer vers.
  • Het citroensap in de avocadocrème kun je ook vervangen door limoensap. Je moet wel één van de twee sapjes gebruiken anders wordt het groene vruchtvlees namelijk bruin en dat ziet er dan weer niet zo smakelijk uit.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Duivels lekkere eitjes