Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij de biefstukken in dunne reepjes, pel de sjalotten en knoflook, en maak de champignons schoon.
Snipper de knoflook en de sjalot en snij de champignons in plakken.
Strooi wat zout en peper op de biefstuk en een halve theelepel chilipoeder. Verhit de koekenpan en giet er een beetje olijfolie in. Voeg de biefstuk toe maar zorg ervoor dat je niet te veel in de pan doet. Ik bakte het in twee keer. Bak de reepjes mooi bruin zorg ervoor dat ze niet compleet doorbakken zijn. Schep ze uit de pan en leg ze apart op een bord tot gebruik.
Schep de knoflook en sjalotten in dezelfde koekenpan en bak ze glazig, voeg de champignons toe en bak het geheel een minuutje of 5. Bestrooi dan met de bloem en bak de bloem even mee.
Schep de tomatenpuree uit het blikje en bak deze een minuutje met de groenten en de bloem mee, schenk daarna de bouillon erbij. Breng rustig aan de kook en laat de saus even rustig pruttelen.
Roer de zure room en de resterende chilipoeder door de saus en roer goed door. Schep als laatste de stukjes vlees erbij en mix het geheel.
Serveer de beef stroganoff met rijst of met aardappels.