Go Back
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Francine
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • stamppot-stamper

Ingrediƫnten
  

  • 3 pastinaken
  • 12 Cerisa aardappels ( rode schil )
  • 1 tl zeezout
  • verse nootmuskaat
  • peper
  • 50 gr roomboter
  • 50 ml melk

Instructies
 

  • Schil zowel de aardappels en de pastinaken. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes in een pan met ruim water en een beetje zout. Kook de blokjes goed gaar in ongveer 20 minuutjes.
  • Giet ze af en doe terug in de pan, voeg de roomboter, melk het zeezout en wat peper toe en stamp tot een zachte puree.
  • Neem de nootmuskaatmolen erbij en maal wat over de puree.
  • Heerlijk Happen
Trefwoord cerisa aardappel, nootmuskaat, pastinaak, zeezout