Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Makreelsalade met roerbak bloemkool
Een gezonde lunch met een lekker vet visje.
5
van
4
stemmen
Afdrukken
Mail recept
Pin
Gang:
lunch
Keuken:
European
Trefwoord:
bloemkool, makreel, tomaat, veldsla
Voorbereidingstijd:
10
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
Totale tijd:
25
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Francine
Benodigdheden:
pan
koekenpan
Ingrediënten:
1x
2x
3x
2
makreel filets
200
gr
bloemkoolroosjes
4
tomaten
½
komkommer
1
zakje
veldsla
2
el
persillade
zout en peper
Zet alles op je lijst +
En zo maak je het:
Breng een pan water aan de kook met wat zout erin. Blancheer de bloemkoolroosjes een minuut of 3. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
Verhit een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in. Bestrooi de roosjes met de persillade en bak ze een minuutje of 10 in de pan.
Schil de komkommer met een kaasrasp in dunne plakken.
Snijd met een mes om en om de tomaatjes schuin in. ( als kartelrandjes) als je helemaal rond bent trek je de helften voorzichtig van elkaar.
Neem een schaal erbij en doe hier eerst de sla op. Druppel er wat olijfolie over. Maak daarna de salade af met de rest van de ingrediënten.
Heerlijk Happen!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Vermeld
@heerlijkehappen
of tag
#heerlijkehappen
!