Go Back
+ servings

Een boterzacht Hawaï hammetje

Een smaakvol hammetje met die klassieke Hawaii-smaak.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ananas, beenham, cheddar, ham
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 1 beenham
  • 1 verse ananas (uit het verscchap bij de supermarkt)
  • 100 gr cheddar kaas geraspt
  • 3 el agavesiroop
  • 1 el grove korrel mosterd
  • 1 el gele mosterd

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 175 graden ( reken 10 min in de oven per 100 gram vlees)
  • Snijd de ham bovenop kruislings in.
  • Neem een kommetje ebij en doe hier de agave siroop, en de twee soorten mosterd in. Schenk het sap van de verse ananas erbij. Mix het geheel tot een gladde marinade en smeer er de hele ham mee in.
  • Leg de ham in een ovenschaal laat hem bakken in de oven en bedruip zo nu en dan met het vocht in de ovenschaal.
  • De laatste 10 minuten strooi je de cheddarkaas op de ham en laat je de kaas helemaal om de ham heen smelten.
  • Snijd de ananas in kleine stukjes en leg deze op een serveerschaal.
  • Als de ham gaar is haal je hem uit de oven en leg je hem op de stukjes ananas. Laat even rusten en snijd dan met een scherp mes in mooie dunne plakken.
  • Heerlijk Happen!