Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin de avond van te voren. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met zout, peper en flink wat Italiaanse kruiden, beetje olijfolie erbij en dan rustig laten marineren in de koelkast tot gebruik. ( Haal het vlees uit de koelkast voordat je gaat koken zodat het op temperatuur kan komen.)
Maak de uien schoon en snijd ze daarna in kwarten. Was de tomaten, maar laat ze verder heel.
Neem je stoofpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in, bak vervolgens de kippendijblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de gesnipperde knoflooktenen en uien toe en bak deze een minuut of 5 mee.
Voeg de tomaten en de olijven toe en schenk de passata erbij. Zet het vuur wat lager en laat nu lekker stoven. De tomaten zullen langzaam openknappen en hun vocht afgeven aan de saus. Laat een uurtje pruttelen.
Kook een pasta naar keuze erbij, serveer met wat verse blaadjes basilicum.